Connect with us

Turizam

KUKALJ: Ova sezona će biti bolja od prethodne

Published

on

Da će u Crnoj Gori ova turistička sezona biti bolja nego što je bila prethodna, a slabija nego 2019-te, smatra direktor Turističke organizacija Bar Emil Kukalj.

Po njegovoj procjeni, 50 procenata iz 2019. godine može biti ostvareno.

Ključna emitivna tržišta su zemlje iz regiona, ali i tržište Istočne Evrope. TO Bar, za sada, priprema promotivne kampanje za tržište Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Kampanju ćemo sprovesti na tri fronta. Nastavljamo sa kampanjom „Dobar dio ljeta” koja je bila primijećena kroz društvene mreže i druge kanale promocije. Sprovešćemo je jednim dijelom i na tržište Crne Gore, jer je ta kampanja imala odjeka. Takođe, TO Bar je u saradnji sa Željezničkim prevozom Crne Gore i Srbije vozom započela organizaciju promotivno-prodajne kampanje. Našim turistima, koji putuju vozom i koji dolaze u Bar, ćemo pokušati da obezbijedimo popuste. Kampanju ćemo realizovati sa fokusom na aktivnosti Srbija voza. Imaćemo dobre uslove za oglašavanje na tržištu Srbije”, kazao je Kukalj za agenciju Mediabiro.

U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom TO Bar će sprovesti kampanju „U društvu prirode”. Osim ovih aktivnosti, planirane su i druge.

Jedna od njih je i organizacija studijskog putovanja turističkih agencija i predstavnika medija iz Srbije, koji dolaze sljedeće sedmice u Bar.

„Moram reći da je veliko interesovanje turističkih agenencija i medija. Imamo preko 50 potvrđenih učesnika za ovo studijsko putovanje. To su agencije iz cijele teritorije Srbije. Raduje me to veliko interesovanje. Vjerujemo da će rezultirati boljom posjetom turista”, poručio je Emil Kukalj.

Mihailo Vukić iz turističke agencije Allegra je kazao da je dolazak predstavnika turističkih agencija iz Srbije dobra stvar za barsku privredu.

„Smatramo da, posle svega što je bilo sa koronom, da bi bilo dobro da agencije iz Srbije dođu u Bar, upoznaju se s hotelijerima i vide s čim sve raspolaže barska rivijera. Ako ništa drugo, makar jedna pozitivna stvar za sve koji se bave turizmom u Baru”, rekao je Vukić.

On je dodao da se Barskoj luci nalazi kruzer Norwegian Jade, te da se na taj način Bar i Crna Gora pozicioniraju u kruzing turizmu.

A predstavnici 50 turističkih agencija iz regiona boraviće u hotelu Del Medio u Sutomoru. Iz tog hotel su kazali za agenciju Mediabiro da se raduju tome što će biti domaćini.

„To je projekat koji je veoma dobro osmišljen s ciljem da na što bolji način predstavimo turističku ponudu i potencijale barske Opštine, ali s malim akcentom na Sutomore. Trenutno, s obzirom na čitavu situaciju izazvanu koronavirusom, ruke su nam vezane. Maksimalno smo fokusirani na zemlje regiona. To je neko tržište odakle se nadamo da će nam gosti dolaziti”, kazala je Tijana Obradović iz hotela Del Medio.

Ona je dodadala da je cilj promocija Crne Gore kao turističke destinacije, te da to može da znači i korekciju cijena.

„Postoje još neke promocije koje su otvorene. Rezervacija preko mobilnog telefona je interesantna jer gost automatski ima 10 odsto popusta. To su neki paketi koje mi sami primjenjujemo u cilju da budemo konkurentni na tržištu i zanimljivi našem gostu”, istakla je Obradovićeva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije