Connect with us

Kultura

KIC BUDO TOMOVIĆ: Počele probe za predstavu “Kontraevolucija”

Published

on

Foto: KIC Budo Tomović

U Kulturno informativnom centru “Budo Tomović” juče su počele čitaće probe i pripreme na realizaciji nove predstave “Kontraevolucija” po tekstu i u režiji Obrada Nenezića. Riječ je o koprodukciji JU “Zahumlje” iz Nikšića i KIC “Budo Tomović”.

Kako ističu u najavi projekta, u glumačkoj postavi su Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđije Tatić.

Scenografiju, kostim i dizajn svijetla potpisuje akademski grafičar Darko Musić, dok će autorsku muziku raditi prof. Neđeljko Pejović.

“Ova nesvakidašnja futuristička komedija dramaturga Nenezića, bavi se sukobom nauke i religije, ali i ispitivanjem i istraživanjem budućnosti, odnosno čovjeka u digitalnoj eri. Komad će prikazati suočavanje sa granicama ljudske mašte i razuma, suprostavljenim religijskim i androidskim ograničenjima i dogmama, koje rezultiraju svojevrsnim komičnim zapletima i raspletima u kojima nema pobjednika. Autori i producenti smatraju da ništa kao komedija nije potrebno u ovim izazovnim i mučnim vremenima, a pozorište je mjesto gdje gledalac doživljava neophodnu duhovnu katarzu, kako bi se pročistio od svake vrste krize, bilo da je ona zdravstvena, politička, ekonomska, identitetska”, navodi se u saopštenju KIC-a.

Premijera predstave očekuje se krajem januara i u Podgorici i u Nikšiću, a u kom obliku zavisiće od epidemioloških mjera.

“Kako je riječ o maloj dramskoj formi, kojoj tehnički i finansijski mogu da odgovore ove dvije gradske institucije kulture, dogovoreno je da se i ubuduće njeguje ovakav vid saradnje, uvezuju sopstvene mogućnosti, sarađuje sa umjetnicima i udruženjima, ali i aplicira kako pojedinačno tako i zajedno na konkursima, sve sa ciljem da gledaocima u zemlji i šire ponudimo što različitije i bolje, kako predstave tako i druga umjetnička ostvarenja”, ističu u KIC-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije