Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Sa Katnićem sam u dobroj relaciji, on sa mnom izgleda nije

Published

on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je tokom saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu, a u vezi sa medijskim navodima o postojanju sprege organizovanog krimnala i predstavnika sudstva, tužilaštva i dijela Uprave policije, da u Crnoj Gori neće biti pravde dok u zatvoru ne završe pojedine sudije i tužioci.

Abazović je, komentarišući slučaj sudije Miroslava Bašovića, kazao da su bile dvije odluke u dva sata u slučaju kriminalnog klana čiji je navodni šef Slobodan Kašćelan.

“Iste dokaze je tretiralo i sudija i vijeće. Niti ulazim u to, niti sam rekao da je neki sudija korumpiran, samo na osnovu djela imamo pravo na reakciju”, rekao je Abazović.

On je dodao da podržava i rekaciju Akcije za ljudska prava i sve što su rekli u saopštenju, odnosno kritike koje su iznijeli na njegov račun.

“Radujem se što Crna Gora ima dobar civilni sektor. Isto mislim i za Udruženje sudija, pa bilo bi loše da se nijesu oglasili. Nakon toga se otvorila javna debata, i treba da diskutujemo oko ovih stvari. Ja to smatram obavezom”, poručio je Abazović.

Što se tiče bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, navodi Abazović, nije govorio o krivičnim djelima, već o sazanjima da on ima veze sa organizovanjem patriotskih auto kolona.

“Ja sam došao u situaciju da pred Specijalnim policijskim timom da pričam o drugim stvarima, pitali su me o pranju novca, organizovanim kriminalnim grupama…Rekli su mi da je to rekao premijer. Pa rekao sam im onda zašto nijeste njega zvali”, poručio je Abazović, nakon čega mu je Knežević kazao da iznosi detalje sa saslušanja, što nije dozvoljeno.

Potpredsjednik Vlade je rekao i da je Slobodan Kašćelan uhapšen u spektakularnoj akciji 2108. godine u Češkoj.

“Poslije ga vi ovdje teretite za neke gluposti. Doveden je ovdje i ispratili ste ga. Nemojte da sve banalizujete, ja neću to dozvoliti”, istakao je Abazović.

On je rekao da je u dobrim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

“Ali izgleda on nije sa mnom. Posvetio je meni pres konferenciju”, rekao je Abazović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije