Connect with us

Politika

ALBANSKA LISTA: Podržano potpisivanje peticije za smjenu Leposavića

Published

on

Albanska lista podržala je potpisivanje građanske peticije za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Kako je saopšteno, konstituenti Albanske liste, Albanska alternativa, Nova demokratska snaga Forca, Demokratski savez Albanaca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi istakli su da o smjeni Leposavića tek treba da se izjasni parlament.

„I da je nužno da uoči toga građani u što većoj mjeri pokažu šta zaista misle o negiranju genocida u Srebrenici, koje predstavlja atak na građansku ideju u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju opozicionih partija i jedne građanske organizacije.

Navodi se da su ranije danas građansku peticiju podržali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Socijaldemokratska partija, članice Albanske koalicije Jednoglasno (Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez), Liberalna partija i Građanska inicijativa 21. maj.

„Podsjećamo da je građansku peticiju podržalo 13 političkih partija i jedan građanski pokret 21. maj“, dodaje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije