Connect with us

Politika

BEČIĆ-ALDŽARVAN: Zajednička vizija u promociji tolerancije i mira

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je predsjednika Globalnog savjeta za toleranciju i mir ambasadora Ahmeda Mohameda Aldžarvana, u okviru proslave obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore. U toku sastanka sagovornici su razmotrili načine za građenje odnosa i partnerstva između Skupštine i Savjeta, saopšteno je iz Skupštine.

Kako je saopšteno, Aldžarvan predstavio je predsjedniku Skupštine misiju organizacije koju predvodi, ističući da Globalni savjet za toleranciju i mir ustanovljen kao međunarodna platforma posvećena širenju ideja tolerancije, mira i plemenitih ciljeva. On je izložio inicijative i aktivnosti vezane za parlamentarni nivo saradnje, posebno planove u pogledu razvijanja saradnje sa zemljama Balkana.

“Govoreći o potrebi jačanja vrijednosti koje pomenuta organizacija baštini, naročito mira, zajedništva i tolerancije,  Bečić izrazio je punu otvorenost za saradnju Skupštine Crne Gore sa Globalnim savjetom za toleranciju i mir. Predsjednik Skupštine je pohvalio napore ambasadora u pravcu promovisanja tolerancije i mira širom svijeta, ocjenjujući da je neophodno zajednički ujediniti zalaganja na međunarodnom nivou”, navode u saopštenju.

Iz Skupštine dodatno ističu da su sagovornici razmatrali načine građenja odnosa i partnerstva između Skupštine i Savjeta, u cilju zajedničke afirmacije i podrške parlamenta i parlamentaraca u širenju vrijednosti tolerancije i mira.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije