Connect with us

Politika

BOJOVIĆ: Štetočinsko ponašanje lokalne DPS u Pljevljima da se konačno prekine

Published

on

Nakon poraza koji je DPS doživio na državom nivou, a onda i u Budvi, Кotoru, Tivtu, Andrijevici, Nikšiću, Herceg Novom, izvjesno slijedi smjena struktura bivšeg režima u Pljevljima, Podgorici, Кolašinu, Danilovgradu, saopštio je član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović.

Bojović je kazao da se na primjeru Pljevalja jasno se vidi zašto je smjena preostalih DPS vlasti po opštinama neminovna i zašto i od promjena na lokalnom nivou zavisi ukupni oporavak privrede i rješavanje nagomilanih problema.

“Lokalna vlast u Pljevljima, na čelu sa Igorom Golubovićem, već mjesecima se održava na staklenim nogama, uz političku korupciju, dok se njen rad isključivo može ocijeniti kao jedno veliko ništa”, naveo je Bojović.

On je saopštio da nije bilo konkretne inicijative u cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta u privredi i da je izostala adekvatna podrška maloj privredi i poljoprivredi, i to ne samo u periodu korone, a nije formiran ni obećani garantni fond. Istina, pružana je podrška, ali samo lažnim obećanjima, propalim i pljačkaškim projektima bivšeg režima, počev od Vektre Jakić, pa nadalje. Promašaji i štetočinski potezi su se nizali, počev od postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje ne radi, pa sve do uništenih lokalnih preduzeća: Кomunalne usluge, Agencija za stambeno-poslovni fond… Čak i budžetski novac, koji joj stoji na raspolaganju, lokalna DPS vlast u Pljevljima nije bila sposobna da iskoristi za realizaciju kapitalnih investicija od životnog značaja za opštinu”, naveo je Bojović.

On je kazao da je zarad osiguranja opstanka, ekonomskog oporavka i budućnosti Pljevalja važno “da se štetočinsko ponašanje i parazitiranje lokalne DPS vladajuće garniture konačno prekine”.

“Obnova privrede u Pljevljima i otvaranje novih radnih mjesta jednostavno zahtijeva novu lokalnu vladajuću garnituru, a to znači smjenu aktuelne inertne, bezidejne, nesposobne i neefikasne lokalne uprave”, piše u saopštenju.

Bojović je ponovo pozvao predsjednika Opštine Igora Golubovića da podnese ostavku “i ne troši uzalud dragocjeno vrijeme građanima Pljevalja”.

“Lokalna vlast DPS-a postojala je svih ovih godina i navikla je da funkcioniše samo kao servis tajkuna i lopova iz redova bivšeg režima. Zbog toga je potpuno dezorijentisana i prosto ne zna kako da se ponaša u novonastalim okolnostima. Ako ne računamo to što njeni predstavnici znaju da svakog mjeseca prime funkcionersku platu”, kazao je Bojović.

On je naveo da Igor Golubović svoje nezaslužene privilegije duguje isključivo DPS-u.

“A to znači i DPS tajkunima i kriminalcima i ostaće dosledan poslušnik poražene garniture. Samim tim se od odlazećeg predsjednika Opštine ne može očekivati iskrena i plodotvorna saradnja sa novom državnom vlašću”, poručio je Bojović.

On je kazao da državna vlast treba i mora da otvori prostor za ulazak novih investicija u Pljevlja kako bi se pokrenula privreda i otvorila prijeko potrebna nova radna mjesta.

“Pored smjene lokalne vladajuće garniture, važan korak u tom pravcu treba da bude smjena poslušnika iz zarobljenog sudstva i tužilaštva koji i dalje štite kriminalne aranžmane DPS  funkcionera i DPS tajkuna, a na štetu privrede i brojnih nezaposlenih građana. Odlazeća lokalna vlast u Pljevljima neće uspjeti ni da sebi pripiše zasluge ako se eventualno u Pljevljima u narednom periodu dese prijeko potrebne investicije, jer one neće biti proizvod njene sposobnosti i inicijative već upravo posledica demontaže DPS tajkunsko-kriminalnog sistema, oslobođenja zarobljenih resursa i razbijanja DPS monopola na čemu Demokratski front instistira i što odlučno traži od nove vlade”, naveo je Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije