Connect with us

Politika

CRNOGORSKI OBRAZ: Država je sinoć teško ranjena, pokrećemo kampanju

Published

on

Nema više ćutanja, ćutanje nas je i dovelo ovdje - Foto: Crnogorski obraz

Crnogorska građanska država je od sinoć poslije ponoći teško ranjena, saopštili su danas iz nevladine organizacije (NVO) Crnogorski obraz. Oni su istakli da je sinoć pokazano pravno nasilje parlamentarne većine.

Iz te organizacije najavljuju snažnu kampanju jer se, kako ističu, demokratija i poštovanje Ustava i Zakona, moraju vratiti u Crnu Goru.

“Nacionalisti i klerofašisti udariše ko 1918, krvnički i bez milosti na Crnu Goru 102 godine kasnije, sa istim scenarijom Dakovićevaca, Pašićevaca, Karađorđevića i ostalih iskopničkih hijena. Udariše podlo, nisko, fukarski. Pogaziše sve moguće zemaljske zakone, i nebeske božije zakone. Otimaju nam odrođena braća sve što se otet može”, navodi se u saopštenju te NVO.

Kažu da takvo “siledžisko, nacionalističko ponašanje i izigravanje pendrek efendije pojedinca” ne pamti ni stara, ni novija istorija Evropskog kontinenta.

“Pravno nasilje parlamentarne većine i apostolske vlade i njenog predvodnika, ne primjereno i ne zapamćeno u najgorim diktatorskim Državama svijeta, sinoć je pokazano u Crnoj Gori, od odrođenih sinova Crnogorskih i uvezenih plaćenika, jer većina apostola u toj vladi su izbjeglice, koje nam sada kroje sudbinu”, pojasnili su iz NVO Crnogorski obraz.

Tvrde da Evropska unija (EU) mirno gleda ovo “kasapljenje”, kako se demokratija guši, kako se Ustav i Zakon, a ljudska prava uništavaju.

“Dokle Evropo? Koja je Vaša granica, koju dopuštate diktaturi i nacionalizmu, da uništava jedno društvo, jednu slobodarsku, antifašističku zemlju? Ili ste i Vi, moderni Evropljani, okrenuli se ka diktaturi i nacionalizmu? Zašto sad ćutite?”, upitali su iz te NVO.

Kažu da kampanja koju pokreću mora iskoristiti sva demokratska pravna sredstva, jer se mora zaustaviti nasilničko ponašanje u Crnoj Gori, koje sprovodi aktuelna većina.

“Pozivamo svu crnogorski inteligenciju, pozivamo sve crnogorske građane, da zajedno, svim demokratskim pravnim sredstvima, probudimo uspavanu evropu i svijet, i pokažemo šta se dešava i radi u Crnoj Gori. Ćutanja više nema i ne smijemo ćutati. Ćutanje nas je dovelo do situacije u kojoj se Crna Gora sada nalazi”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije