Connect with us

Politika

DIZDAREVIĆ: URA vulgarno politizuje tragediju u Štrpcima

Published

on

Foto: DPS

Žalosno je da URA pokušava da jedan tako tragičan događaj, poput otmice u Štrpcima, vulgarno politizuje, saopštio je danas potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista Abaz Dizdarević.

„Njihov lov na jeftin politički poen ide dotle da na silu, i bez osnove, spominju DPS u kontekstu odgovornosti za događaj u Štrpcima, iako su u koaliciji sa partijom koja slavi ratne zločince, i za koju su počinioci zlodjela, poput genocida u Srebrenici ili pomenute otmice, zapravo heroji. Uostalom, vjerovatno kalkulišući da bi to izazvalo loš efekat kod njegovih koalicionih partnera i dijela biračkog tijela, premijer Krivokapić se nije poklonio nevinim žrtvama otmice, kako je to činio prethodni predsjednik Vlade, Duško Marković”, naveo je Dizdarević.

Dodao je da je Demokratska partija socijalista oduvijek bila čuvar multietničkog sklada u Crnoj Gori.

„Naša država je bila utočište za one koji su bili žrtve progona i nacionalističke histerije u kojoj su i koalicioni partneri pokreta URA. Za vrijeme naše vlasti je počeo proces protiv osumnjičenog za otmicu u Štrpcima, koji je bio dostupan pravosudnim organima”, kazao je Dizdarević.

On je istakao da je svaki zločin u kome su ljudi žrtve samo zato što pripadaju određenoj naciji surova opomena da pomahnitali duh nacionalizma i šovinizma izaziva tragične posljedice.

„URA bi mogla da se zapita kako će se u kontekstu najnovijeg povampirenja mračnih ideologija koje su unesrećile ovaj region posmatrati njihova uloga i krivica”, poručio je on.

Iz URE su ranije danas saopštili da će se, nakon smjene prethodnog režima, u kom su na ključnim bezbjednosnim pozicijama u tom trenutku bili visoki funkcioneri DPS-a, djelimično odgovorni za zločin u Štrpcima, institucionalno zalagati da se taj slučaj dovede do kraja i otkriju pravi počinioci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije