Connect with us

Politika

DPS BERANE: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne vlasti da stojimo iza šovinističkog grafita

Published

on

DPS

Nedopustiva su podmetanja od strane beranske lokalne vlasti na račun Demokratske partije socijalista u vezi sa šovinističkim grafitima u naselju Dolac, koji ovih dana s razlogom izazivaju pažnju javnosti,  saopšteno je iz DPS-a.

„Osuđivali smo, osuđujemo i osuđivaćemo svaki šovinizam, međunacionalnu i međuvjersku mržnju, jer znamo da su oni uzrokovali velike sukobe, i ljudske žrtve, na našim prostorima” poručuju iz DPS-a.

Oni su podsjetili rukovodstvo beranske opštine da su ovi sramni šovinistički grafiti nastali još prije nekoliko godina, te da su i tada najoštrije osudili takav primitivizam.

„Beranska vlast se tada proglsila nenadležnom na naše odborničko pitanje, pa nas čudi njihova naknadna i zakašnjela zabrinutost. Postavlja se jasno pitanje šta ih je, nakon dvije godine, natjeralo da prekreče ove sramne rukopise i da li je to samo zbog pritiska savjesne i odgovorne javnosti ili je u pitanju nešto drugo? No, bilo šta da je u pitanju, Demokratska partija socijalista će nastaviti da biva dobar čuvar multietničnosti i suživota u Beranama kao temeljnih vrijednosti crnogorskog evropskog društva”,navodi se u saopštenju DPS-a.

„Vjerujemo a će kod naših građana sve više jačati svijest o tome da su naše različitosti ujedno i naše bogatstvo, te da ta različitost ne smije biti uzrok mržnje, sukoba i podjela. To bogatstvo nas motiviše da jačamo građansku, multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru i takvo Berane u njoj. Naša partija nikada nece odustati od ovih principa”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije