Connect with us

Politika

DPS: Izborni rezultat pokazao snagu evropske Crne Gore

Published

on

Izborni rezultat koalicije Evropski tim za Nikšić pokazao je svu snagu ideje antifašističke, slobodarske, evropske i građanske Crne Gore, koju je Demokratska partija socijalista (DPS) zastupala u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću, kazali su iz nikšićkog odbora DPS-a.

Iz nikšićkog odbora DPS-a naveli su da bi osvojeni rezultat od 40,4 odsto podrške birača, ili 18 mandata, bio impresivan za svaki politički subjekt u razvijenim demokratskim sistemima.

“Pokazali smo i u ovim novim okolnostima, kada državnim aparatom upravlja naša politička konkurencija, da imamo stabilnu podršku građana koja je na ovim izborima značajno porasla”, kazali su iz te partije.

Prema njihovim riječima, tako su obesmišljene optužbe “višedecenijskih gubitnika”, da DPS zloupotrijebljava poziciju vlasti, kako bi postigao što bolji rezultat.

Iz nikšićkog odbora DPS-a kazali su da su izbori, u susjednoj državi nazvani „bitka za Nikšić“, potvrdili uvjerenje da građani Nikšića sa prezrenjem gledaju na marionetsku ulogu domaćih političara.

“Zato je Demokratski front Andrije Mandića osvojio skoro šest hiljada glasova manje, nego prije šest mjeseci. Imajući u vidu iznevjerena očekivanja onih koji su sa udaljenosti od 500 kilometara od Nikšića komandovali ovom bitkom i u njoj aktivno učestvovali svojom logistikom, novcem i medijima, moramo konstatovati da su je juče izgubili”, navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a zahvalili su svim građanima koji su glasali za listu Evropski tim za Nikšić i DPS, njihovim aktivistima i svima koji su podržali koncept antifašističkog, građanskog i evropskog Nikšića.

“I pored nezapamćene prljave medijske kampanje, konstantnog uticaja iz inostranstva, zloupotrebe državnih resursa, ali i religijskih osjećanja građana, rezultat iz Nikšića nas uvjerava da će podrška građanskoj i evropskoj Crnoj Gori vremenom biti još jača”, navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkg DPS-a kazali su da će se samo snaženjem korpusa onih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao savremenu, multietničku i prije svega svoju državu, stići do zacrtanog cilja.

“Boljeg života i evropskog standarda za sve naše građane”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije