Connect with us

Politika

DPS: Krivokapić da obrati pažnju na postupke Bratić i spriječi pokušaje fanatizma

Published

on

Iz Demokratske partije socijalista saopštili su da niz informacija i događaja ukazuje da se u resorima ministarke Vesne Bratić, iza očiju javnosti, dešavaju veoma zabrinjavajuće pojave.

“Prema informacijama koje dobijamo od zaposlenih u ovom ministarstvu, ministarka Bratić, u svom revanšističkom pohodu i sprovođenju ideološke indoktrinacije kroz resore koji su joj povjereni, potpuno je gluva čak i za dobronamjerne kritike koje dolaze od njenih najbližih saradnika. Njeno shvatanje ministarskog mandata kao jedinstvene prilike da po nalogu svojih mentora uprepodobi prosvjetu, kulturu, nauku i sport smjenama nepodobnih, zapošljavanjem ekstremnih nacionalista, pripremom novih programa, izaziva otpor i u samom ministarstvu”, navode u saopštenju.

Kako su naveli iz DPS-a, na osnovu njihovih saznanja, mnogi zaposleni u resornom ministarstvu ne shvataju ozbiljnost funkcija na kojima se nalaze.

“Prema našim saznanjima Danilo Alagić, na Vladi izabran za direktora direktorata za tercijalno obrazovanje, ne dolazi na posao nedjeljama; Miroslav Anđelić izabran za državnog sekretara, pripremio je ostavku, pa uzeo bolovanje. Podsjećamo da je i Martin Ćalasan, napustio Bratićku prije imenovanja, a da je obavljao poslove državnog sekretara i bio najavljen kao kadar sa širokim ingerencijama u ovom ministarstvu”, naglašavaju u saopštenju.

Iz DPS su poručili da će tražiti od premijera Zdravka Krivokapića da obrati pažnju na postupke ministarke Bratić.

“Imajući u vidu da u svojoj revanšističkoj opijenosti ministarka naređuje da podnesu ostavke onima koji joj u prosvjeti nijesu po volji ili nijesu po njenim kriterijumima podobni, smatramo da njena misija pokušaja indoktrinacije mladih naraštaja klerikalno-nacionalističkom dogmom, mora biti zaustavljena. Zato tražimo od premijera Krivokapića, da obrati pažnju na postupke Vesne Bratić, i spriječi svaki pokušaj nezakonitog postupanja ali i fanatizma koji je nedopustiv na mjestu na kome se ona nalazi”, zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije