Connect with us

Politika

DPS: Ministarka Bratić da krene od sebe

Published

on

Poziv direktorima škola od strane ministarke Vesne Bratić da ne čekaju smjene, nego da podnesu ostavke najbolje oslikava i djelovanje i stavove ove Vlade, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Današnji nastup ministarke Bratić u Skupštini nije donio ništa novo. Mnogo prijetnji, floskula i netačnih navoda, ipak, teško joj ovog puta može poslužiti kao paravan za opšti raspad sistema u kojem se nalazi ministarstvo “četiri u jedan””, kazali su iz DPS-a.

Poručuju da je politički revanšizam, uz neistine, sijanje mržnje i ekstremizma, jedino što ova izvršna vlast radi od decembra do danas.

“Naravno da nijedan direktor neće podnositi ostavku – a Demokratska partija socijalista će, prilikom sprovođenja revanšističkih smjena, pratiti svaki slučaj ponaosob i o svemu upoznati sve relevantne međunarodne instance. Jer, svima je dobro jasno kako su u pitanju isključivo političke smjene i revanšizam najgore vrste. Vesna Bratić je sa svojim nadređenima kreirala društvo u kojem je prekršaj misliti drugačije – a boljeg primjera nema u odnosu na to što joj je zasmetala i proslava Dana pobjede nad fašizmom”, ističu u DPS-u.

Iz te partije navode da je jasno da ministarka Bratić, kao i ostatak Vlade kojoj pripada, ima drugačije svjetonazore.

“Ali se i ona i njene kolege varaju ukoliko misle da će ovo društvo dozvoliti smjene vrijednih i posvećenih ljudi iza kojih stoje rezultati. “Eksperti” iz Krivokapićeve Vlade na te bi ljude morali da se ugledaju, umjesto što im prijete smjenama”, saopštio je DPS.

Pozdravljaju najavu da će se ministarstvo revanšistički odnositi prema nezakonitostima, neradu i javašluku, jer to znači, kako su kazali u saopštenju, da će ministarka Bratić prvo morati da krene od sebe.

“Neko ko je rastjerao sve saradnike koje je sam birao, ko je eutanazirao sve resore koje vodi, zbog koga su crnogorska kultura i nauka već sasvim mrtvi, čiji pravni “eksperti” ni zakonski utemeljenu sistematizaciju ne umiju napraviti – apsolutno zaslužuje da snosi odgovornost”, zaključuju u DPS-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije