Connect with us

Politika

DPS: Okupljanje u Nikšiću bilo spontano

Published

on

Današnje okupljanje u Nikšiću bilo je spontano, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da su građani izašli na trg kako bi iskazali nezadovoljstvo što državni aparat štiti huligane i podstiče šovinističko divljanje.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da je DPS okupljanjima na trgu u Nikšiću i ispred opštinskih kancelarija prekršio epidemiološke mjere i svjesno ugrozio zdravlje i živote stanovnika tog grada.

Iz DPS su kazali da je okupljanje u Nikšiću bilo spontano.

„Ljudi su izašli na trg da iskažu nezadovoljstvo što državni aparat, čiji ste i vi dio, štiti huligane i podstiče šovinističko divljanje“, navodi se u reagovanju partije.

Iz DPS su rekli da Crna Gora ne bi bila država sa skoro najgorom epidemiološkom situacijom na svijetu da se ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović bavila očuvanjem i zaštitom javnog zdravlja onoliko koliko se bavi „politikanstvom i političkim intrigarenjem“.

„Vaša politikantska reakcija i pokušaj obračuna s kolegom Jevtom Erakovićem, preko memoranduma Ministarstva zdravlja, samo nas još više ubjeđuje da nijeste ni dostojni a ni kompetentni da vodite ovako značajan resor, jer je bjelodana činjenica da je u vašem fokusu već duže vrijeme politika a ne zdravlje građana“, dodali su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije