Connect with us

Politika

DPS: Prijetnje novinarima zabrinjavaju, ali ne čude

Published

on

Prijetnje nasiljem upućene novinarima i medijskim kućama u Crnoj Gori duboko zabrinjavaju, ali ne čude, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da žale zbog činjenice da su novinari Dragan Bursać i Darko Šuković, kao i radio “Antena M”, suočeni sa prijetnjama kojima se želi uticati na njihovo dalje djelovanje u kritičkom sagledavanju alarmantne društveno-političke klime koju je kreirala aktuelna vlast u Crnoj Gori.

“To samo ostrašćeni pojedinci, kojih je sve više, slijede primjere koje im daje vlast, od prisluškivanja i zastrašivanja novinara, do eksperata koji vrijeđaju i progone novinare tokom obavljanja radnih zadataka”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Oni se, kako su naveli, opravdano pribojavaju da bi slučajeva kakvi se danas dešavaju Bursaću, Šukoviću i “Anteni M” uskoro moglo biti sve više.

“I sam mogući povod prijetnji je znakovit, jer su i Bursać i Šuković postali meta kada su na “Anteni M” objavljene njihove reakcije povodom skandalozne posjete premijera Krivokapića Banja Luci”, istakli su iz DPS-a.

Iz te stranke upozoravaju da se floskula “i ti si na spisku”, upotrijebljena u jednoj od prijetećih poruka, već odomaćila u vokabularu, ne samo pristalica, već i pojedinih funkcionera trenutne vlasti.

“Dok ministar unutrašnjih poslova i dalje radi ono što mu jedino ide od ruke – ćuti, besmisleno je uopšte i pozivati vlast da radi svoj posao i otkrije ko stoji iza najnovijeg u nizu pokušaja zastrašivanja novinara čiji je jedini grijeh u tome što promišljaju kritički”, rekli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, ćute i mnogi dojučerašnji novinari u toj Vladi, dobar dio civilnog sektora, kao i pojedini mediji.

Iz DPS-a su kazali da znaju da onima protiv kojih je ovog puta pokrenuta hajka ne moraju poručivati da nastave da se bave svojim poslom.

“Jer, bivali su oni do danas suočeni i sa mnogo ozbiljnijim nasrtajima i prijetnjama. Tek ćemo im poručiti da nastave sa radom u interesu slobode i razgrtanja mraka koji, pod svaku cijenu, nad crnogorskom medijskom scenom želi uspostaviti aktuelna vlast”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da im ni prijetnje, ni organizovane hajke, ni prisluškivanja neće pomoći i da je građanska ideja jača od toga.

“Na putu do njene pobjede od naročitog je značaja sloboda medija – posebno onih koji ne pristaju da budu potlačeni i podređeni vladajućoj većini”, poručili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije