Connect with us

Politika

DPS: U potrazi za alibijem ministarka zdravlja plasirala laž o predsjedniku Đukanoviću

Published

on

Foto: gov.me

Jučerašnji nastup ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na jednom provladinom mediju, potvrdio je ono čemu javnost danima svjedoči: njen katastrofalan učinak na funkciji koju obavlja, rezultat je zabrinjavajuće nesposobnosti i zapanjujuće improvizacije iza koje, kako smo čuli „stoji Vlada u cijelom sastavu”, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

„Svaki segment njenog nastupa – od nevještog alibija zašto Crna Gora nema vakcine, preko odgovora da ćemo ih dobiti „ovih dana”, do nevjerovatne konstatacije da zemlje EU nemaju ograničenja na granicama, izrečene u danu kad se Evropa još jače zatvorila i zaštitila – čini Jelenu Borovinić Bojović nedoraslom funkciji koju obavlja. Sa indignacijom odbijamo perfidni pokušaj ministarke zdravlja da svoju nesposobnost da građanima Crne Gore obezbijedi makar i jednu vakcinu, pravda izmišljotinom kojom predsjedniku Đukanoviću spočitava odgovornost oko nekakvih garancija”, navode u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da ne bi trebalo biti samo neznaven,  i apsolutno neupućen u ustavne nadležnosti različitih nivoa vlasti, već i maliciozan i drzak, pa ovaku laž plasirati pred građanima Crne Gore.

Oni dodaju da je jedina istina koja dovodi u vezu predsjednika Đukanovića i nabavku vakcina ta da je zahvaljujući njegovom autoritetu obezbijeđena donacija 50.000 vakcina koju ministarka nije prihvatila.

Istakli su da je tim činom ona preuzela odgovornost za sve posljedice koje proističu iz činjenice da danas, 3. februara ne znamo datum kada će naši građani početi da se vakcinišu.

„Nadamo se da je ovu neistinu neko podmetnuo ministarki i tako je grubo obmanuo. Zato očekujemo njeno javno izvinjenje – i to ne “ovih dana”, već odmah – što je politikantski i neodgovorno, u pokušaju da nanese političku štetu predsjedniku Đukanoviću, plasirala flagrantnu neistinu i obmanula javnost, očajnički tražeći krivca za svoju nesposobnost”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije