Povežite se sa nama

Politika

EVIDENTNA NEUSAGLAŠENOST U IZJAVAMA: Krivokapić tvrdi da nije usaglašen Temeljni ugovor sa SPC, Patrijarh Porfirije i Vladika Joanikije tvrde da jeste!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve još uvijek nije usaglašen , kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je kazao da će ugovor biti prezentovan javnosti čim se usaglasi.

“Onog trenutka kada, kao svaki drugi ugovor, bude usaglašen između dvije strane biće javnost upoznata. Sve drugo što vi vidite i čujete u medijima nije tačno. I to se ovih dana priprema priča da neko ima Temeljni ugovor da ponudi javnosti da bi nas svađali. Takav ugovor još nije usaglašen. Ja još u životu nisam čuo da neko sada priča o radnoj verziji tog ugovora, da li je to neka novina koja se spočitava ovoj Vladi”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je ovom izjavio demantovao ne samo sebe, već i Patrijarha Porfirija i Vladiku Joanikija  koji su tvrdili da je sadržaj Temeljnog ugovora usaglašen i da je preostalo samo njegovo potpisivanje.

Prije samo deset dana Krivokapić je na svom Tviter profilu kazao da se sa Patrijarhom Porfirijem  usaglašava termin potpisivanja Temeljnog ugovora, dok danas tvrdi da tekst istog ugovora nije usaglašen između dvije strane.

-Razgovarao sam sa njegovom Svetošću Patrijarhom Srpskim Porfirijem i uskoro ćemo usaglasiti termin potpisivanja Ugovora. Ovo pitanje ne smije biti predmet politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen- napisao je Krivokapić 18. aprila na Tviteru.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je s premijerom Zdravkom Krivokapićem postignuta saglasnost da nakon vaskršnjih praznika bude potpisan temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

-Hvala Bogu, mi smo postigli saglasnost sa premijerom Crne Gore oko temljenog ugovora koji crkva treba da potpiše sa državom Crnom Gorom i ja sam potpuno siguran da će uskoro doći do potpisivanja tog ugovora-naveo je patrijarh.

Premijer Krivokapić je prije pet dana retvitovao izjavu njegove svetosti Patrijarha Porfirija u kojoj piše da je postignuta saglasnost.

 

Stoga, se pitamo da li premijer najnovijom izjavom pravi otklon od SPC-a i okreće leđa Vladici Joanikiju i Patrijarhu Porfiriju.

Ne bi bil prvi put da premijer preko noći promijeni svoj stav i tako izigra povjerenje parlamentarne većine i naroda koji ga je podržavao u njegovim naporima da se sa SPC-om postigne dogovor kojim će se konačno stati na kraj njenoj višedecenijskoj diskriminaciji koju su režirali DPS i njegovi sateliti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije