Connect with us

Integracije

VARHELJI-KRIVOKAPIĆ: CG prednjači na integracionom putu

Published

on

Crna Gora nastavlja da prednjači na integracionom putu u Evropsku uniju (EU) i Brisel cijeni napore nove Vlade da održi takvu dinamiku, poručio je komesar za proširenje i susjedsku politiku, Oliver Varhelji na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Na sastanku je, u okviru Krivokapićeve posjete Briselu, zaključeno da je budućnost Zapadnog Balkana u EU.

Varhelji, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da se raduje održavanju prve političke međuvladine konferencij, koja će poslati jednu snažnu poruku i dati vjetar u leđa Crnoj Gori na putu ka EU.

Krivokapić je kazao da je zadovoljan zbog ponovnog sastanka sa Varheljijem i poručio da pojačana dinamika susreta najviših zvaničnika Crne Gore i EU govori u prilog opredjeljenju obje strane da zajednički doprinose integracionom procesu.

„Uvjeren sam da će naše aktivnosti dati željeni rezultat, jer je to volja 75 odsto građana Crne Gore prema posljednjim istraživanjima“, podsjetio je Krivokapić.

On je poručio da je kurs Crne Gore jasan.

„Želimo članstvo u EU i nemamo i ne tražimo alternative“, kazao je Krivokapić.

Iz Vlade su naveli da su na sastanku razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu i procesu imunizacije protiv COVID-19.

Sagovornici su se saglasili da je dinamika imunizacije zadovoljavajuća, te da ohrabruje u kontekstu ispunjavanja očekivanja od predstojeće turističke sezone i oporavka privrede uopšte.

Krivokapić je zahvalio Varheljiju na podršci koju je EU pružila Crnoj Gori u borbi protiv pandemije i izrazio uvjerenje da su institucije u Crnoj Gori i ovom prilikom opravdale status zemlje kao pouzdane države kandidata, odnosno buduće punopravne članice EU.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije