Connect with us

Politika

JELUŠIĆ: URA nije odstupila od izvornih principa, nećemo biti pontonski most za povratak bivšeg režima

Published

on

“Dok god GP URA stoji na svojim programskim stanovištima, a stoji, i dok djelujemo ne kao falanga, nego kao društvo slobodnih građana, ja sam uvjerena da ovo jeste nukleus oko kojeg treba da se okupi ono najprogresivnije i građansko u Crnoj Gori”, kazala je Jelušić.

Predsjednik Kluba poslanika Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da je pisanje pojedinih medija o pritisku da u Skupštini Crne Gore članovi tog kluba glasaju po partijskim direktivama, nastavak pritiska koji je usmjeren na koaliciju Crno na bijelo.

Konatar je rekao da je poslanički klub Crna na bijelo  “Crna Gora u malom, sa svim različitostima”.

“Želim da pošaljem poruku javnosti da nema tog pritiska koji će pokolebati bilo koga od nas da ispunimo ono što smo obećali građanima 30.avgusta. Nema pritiska i nije pravedno što se taj pritisak cilja na moje dvije drage koleginice, dvije hrabre žene, da se targetiraju kao neko ko bi izdao i prevario volju birača koja je iskazana 30.avgusta”, istakao je Konatar.

On je kazao da su i ranije pokazali da na njih pritisak ne djeluje.

Konatar je istakao da će u četvrtak opet glasati “za” na ponovljenom glasanju o Zakonu o tužilaštvu, navodeći da će isto tako principijelno podržati smjenu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koju je tražio premijer Zdravko Krivokapić.

Božena Jelušić je ocijenila da se napadima na URU šalje poruka cijeloj državi – da im nije potrebna Crna Gora kao zajednica građana, nego Crna Gora kao zajednica nepopravljivo zavađenih naroda “u okruženju nacionalističkog kiča bez ikakve perspektive.

Jelušić je , odgovarajući na pitanje Vijesti koliko je članova Bošnjačke stranke (BS) prešlo u URU i da li su to učinili iz interesnih razloga kao što sumnjaju u BS-u , rekla da nemaju precizan podatak:

“Imamo, ne bih rekla prelazak, nego na neki način pronalaženje sebe u onome što je put ka građanskoj Crnoj Gori. Tužna je činjenica da mi nikada opredjeljenje da izađemo iz nacionalnog rova, ne vidimo kao nešto što bi moglo biti bilo što drugo nego koristoljublje”.

Istakla je da je sigurno da je država za 30 godina naučila lekciju iz klijentelizama, ali da će protiv toga pokušati da se bore svim silama:

“Želim dobrodošlicu našim kolegama, tim prije što je dosta Bošnjaka u GP URA”, istakla je Jelušić.

Komentarišući napuštanje nekoliko članova Političkog savjeta GP URA, kazala je da vjeruje da se stavri ne rješavaju “ni preko koljena, niti sjutra”.

“Dok god GP URA stoji na svojim programskim stanovištima, a stoji, i dok djelujemo ne kao falanga, nego kao društvo slobodnih građana, ja sam uvjerena da ovo jeste nukleus oko kojeg treba da se okupi ono najprogresivnije i građansko u Crnoj Gori”, kazala je Jelušić.

Konatar je rekao da je cilj kvazi medija da se takvim postupcima zaštiti kriminal i spriječe promjene koje su neminovne.

On je na konferenciji za medije, čija je tema pisanje pojedinih medija o njihovom neslaganju oko glasanja u Skupštini Crne Gore i funkcionisanju Kluba poslanika Crno na bijelo, rekao da nema pritiska koji će ih pokolebati da ispune što su obećali 30. avgusta.

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić je kazala da se napadom na URU šalje poruka da nije potrebna Crna Gora kao građanska, nego podijeljena država.

“Mi nećemo biti pontonski most za povratak bivšeg režima”,istakla je Jelušić.

Istakla je da URA nije odstupila od izvornih principa.

Istakla je da ce URA u Skupstini glasati za rezoluciju o Srebrenici.

2 Comments

2 Komentara

  1. Radovan

    24.05.2021. at 16:51

    Profesorici nije jasno kao i njihovim srbijanskim navijačima ,o doslednostima ure ,nema ništa ,a profesorica bi trebalo da zna da su uz njihovu pomoć prepisali naše svetinje,koje su otete 1920.a sto se pontonskog mosta tiče ,super su za srbijance…/pontonski mostovi su privremeni -nadam se nekoj poplavi da odnese i vas i most…

  2. Milan

    24.05.2021. at 21:11

    Vasa nocna mora DPS. Vidite li vi ista drugo? Nevjerovatno u kakvo zastidje ste se pretvorili, od nekad uvazene profesorice. Ja vjerovatno necu docekat, ali oce omladina s Ivanovih Korita docekat da platite za zlo sto ste potpomogli. Jasno je svakome da ste UCIJENJENI da se ovako ponasate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije