Connect with us

Politika

JOKOVIĆ: SNP ne želi nove izbore, spremni i za njih

Published

on

Što se tiče novih izbora, mi smo u ovom trenutku spremni za sve. Ne želimo nove izbore, ali onaj ko neće da ispoštuje dogovor kriv je ukoliko se to dogodi, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković.

On je komentarisao najnovija dešavanja u savezu na vlasti.

“Mi smo za to da se nađe zajednički jezik, ali nećemo pristati na ucjene, niti na ultimatume. Želimo da se ova situacija riješi, ali da početni uslov budu rezultati partija na parlamentarnim izborima. Insistiramo na poštovanju svih dosadašnjih postignutih dogovora. Nećemo se dogovarati sa onima koji nijesu ispoštovali dosadašnje dogovore, jer je to zaista besmisleno”, kazao je Joković za Dan.

On je to kazao nakon što se lideri odnosno predstavnici stranaka koje čine parlamentarnu većinu ni nakon trećeg sastanka nijesu približili dogovoru o rješenju za izlazak iz aktuelne političke krize.

Joković ističe da će SNP prisustvovati i narednom sastanku, kad god bude održan.

“Mi smo spremni da prisustvujemo, jer želimo da se ova situacija riješi na najbolji mogući način. SNP je partija koja nikada nikoga nije izdala niti prodala, uvijek bila svoja na svome, donosila odluke autentične bez ikakvog uticaja i želimo da se ovo riješi, ali nećemo pristati na bilo kakvo ponižavanje niti naše partije, niti parlamentarne većine. Tek kada budu ispoštovani dosadašnji dogovori, ulazićemo u nove dogovore ili aranžmane. Sa onima koji ne drže riječ, ne želimo da ulazimo u bi lo kakve razgovore”, istakao je Joković.

SNP za izbor nove vlade

Lider SNP-a je ponovio da je partija na čijem je čelu za formiranje nove vlade, a ne za rekonstrukciju postojeće.

Za novu vladu su još i Demokratski front i Demos, dok su za rekonstrukciju postojeće na čelu sa

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije