Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ NAKON SJEDNICE: Moramo donijeti zakon o Vladi

Published

on

"Nadam se da će se pamtiti kao početak preobražaja države: Krivokapić: - Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je sa bivšim premijerom Duškom Markovićem jutros razmijenio brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade. Bitne informacije se, kako je kazao, odnose na nastavak investicionih projekata.

“Očekivao sam, na osnovu onoga što znam baveći se organizacijom, da će to biti jedan drugačiji način primopredaje dužnosti , koji je i više formalnog karaktera. Međutim, imali smo jedan prijatan i dobar razgovor na kome smo razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade”, rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade.
Kazao je da moraju što prije donijeti Zakon o Vladi u kome će se jasno precizirati tranzicioni period.
“I ono što je uvijek neophodno da formalni čin prestanka jedne Vlade, a nastavka druge Vlade, bude dat sa svim značajnim podacima koji predstavljaju osnov rada naše države”, pojasnio je on.
Tvrdi da se to radi prilikom predaje i u mnogo manjim nivoima organizacije, pa to moraju uzeti kao najbolju praksu koja se mora primijeniti za buduće aktivnosti.
Krivokapić je kazao da su tačke dnevnog reda prve sjednice Vlade bile vezane za imenovanja, a nastavak sjednice će biti održan u popodnevnim časovima.
On je istakao da se nada da će ovaj početak biti zapamćen u istoriji Crne Gore kao početak preobražaja države, u svakom pogledu, najvažnije u borbi protiv koronavirusa i boljitka u ekonomiji.
Novi premijer je kazao da će Vlada garantovati i plate i penzije.
Za generalnog sekretara Vlade, kako je kazao, imenovan Božo Milonjić, za šeficu njegovog kabineta Ivana Malović, a za glavnu pregovaračicu sa Evropskom unijom (EU) Zorka Kordić.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije