Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Vlada stabilna i niko je ne može poljuljati

Published

on

Vlada Crne Gore je stabilna i ne može je poljuljati bilo koji pojedinac, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je u intervjuu za Nova.rs, na pitanje da li je tačno da je Vlada poljuljana zbog najavljene smjene ministra pravde Vladimira Leposavića, odgovorio da će „ova Vlada trajati pun mandat, u skladu sa zakonom“.

„Vlada Crne Gore je stabilna i ne može je poljuljati bilo koji pojedinac, pa ni gospodin Leposavić“, istakao je Krivokapić.

On je kazao da, kao premijer koji je mandat dobio od naroda i koji je birao svoje ministre, ima apsolutno pravo da smijeni i sankcioniše bilo koga čijim radom nije zadovoljan.

„Svako ko je postavljen na ma koju funkciju u Vladi, mora biti svjestan da na tom položaju neće biti doživotno i da će sa nje otići onog trenutka kada se procijeni da njegov rad nije u interesu države i naroda“, rekao je Krivokapić.

Upitan kako planira da prevaziđe parlamentarnu krizu i umiri dio skupštinske većine koji ga oštrije napada od opozicije, on je rekao tu krizu, ako i postoji, nije on izazvao.

„Tako da oni koji tu krizu izazivaju, oni će je i umiriti. Siguran sam da su već odavno uvidjeli da je besmisleno raditi to što oni rade, jer takvo ponašanje i takvi postupci nanose štetu građanima koji su za njih glasali“, naveo je Krivokapić.

Komentarišući odnose sa Srbijom, on je rekao da komunikacija sa srpski zvaničnicima Srbije postoji, i da je veoma zadovoljan zbog toga.

„Nekoliko puta sam razgovarao sa predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem i premijerkom (Anom) Brnabić. Takođe, nekoliko mojih ministara je bilo u zvaničnoj posjeti svojim kolegama u Srbiji. Vjerujem da će uskoro uslijediti i uzajamne posjete na najvišem državnom nivou“, rekao je Krivokapić.

Na pitanje kako gleda na sve ozbiljniju polarizaciju društva i podjelu na prosrpske i procrnogorske nacionaliste, on je kazao da se ta polarizacija vještački izaziva.

„Podjele u društvu na prosrpske i procrnogorske nacionaliste stvaraju samo oni koji od tih podjela i sukoba profitiraju. I to ne samo politički, već i finansijski“, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, protestni skupovi „kojima svedočimo su poslednji trzaji onih struktura koje su stvarajući podjele i svađu među narodom proteklih decenija sticali ogroman finansijski i politički profit“.

„Sada imaju jedan jedini cilj: da izrežiranim protestima sačuvaju sve ono što su proteklih decenija stekli, šireći mržnju i podjele u državi. Ova Vlada im je u tome najveća prepreka“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da ga ne pogađuju navodi da zloupotrebljava poziciju premijera sekularne države iznoseći svoja vjerska razmišljanja, jer su, kako je naveo, neutemeljeni.

Krivokapić je istakao da poziciju premijera ne zloupotrebljava ni u jednom pogledu, pa ni u pogledu vjerskih pitanja.

On je rekao da mu je žao što mnoge iritira činjenica da je aktuelni crnogorski premijer vjernik i pravoslavni hrišćanin.

„Svoje vjere se ne stidim, i baš zato što sam vjernik i hrišćanin, uvijek sam poštovao i cijenio svakog čovjeka, ma kojoj vjeri, naciji ili rodu pripadao. Tako će biti i u budućnosti. Uvek ću se boriti za slobodu izražavanja i slobodu misli“, poručio je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije