Connect with us

Politika

LP: Borovinić Bojović zamajava javnost a vakcine niđe

Published

on

LP

Iz Liberalne partije Crne Gore komentarisali su ponašanje ministarke zdravlja Jelena Borovinić Bojović, kao i smjenu kadrova sa čelnih pozicija  zdravstvenih ustanova Crne Gore,  od strane novoizabrane vlasti u trenucima kada je situacija u zemlji i više nego alarmantna.

“Ministarka zdravlja Jelena  Borovinić Bojović nastavlja da zamajava javnost na press konferencijama dok građani sve više obolijevaju i umiru a vakcina niđe, stići će, kaže ovih dana, i tako u nedogled,”, poručili su u saopštenju.

Zatim su se osvrnuli na ponašanje ministarke, koja odbija da preuzme odgovornost za donešene odluke, pritom, prebacujući krivicu na druge.

“Umjesto da podnese ostavku na mjesto ministarke kojem očigledno nije dorasla, ministarka nastavlja da živi u svom svijetu i za sve optužuje bivšu vlast koja je bivša već pola godine dok svoju odgovornost niđe ne vidi. Čak je i očajničke apele predsjednika Opština u kojima je vlast koalicija kojoj ona sama pripada, ignorisala svaljujući krivicu za sopstveni nerad na lokalne samouprave koje još nemaju odgovor od resornog ministarstva”, ističu iz Liberalne partije.

Od odbijanja donacije desetina hiljada vakcina za narod Crne Gore, dodaju iz Liberala,  oboljelo je više stotina ljudi a preminulo više desetina, a oni najodgovorniji i dalje izbjegavaju odgovornost za to.

“Recept je jednostavan, priznajte da nijeste dorasli zadatku i povucite se sa funkcije ministra dok se situacija sa epidemijom još može kontrolisati. Namjestili ste sve partijske kadrove na rukovodeća mjesta zdravstvenih ustanova i zadovoljili apetite vladajuće koalicije “po dubini” pa je vaša misija očigledno završena”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije