Connect with us

Politika

LP: Poziv Krivokapića da građani prodaju glasove je skandalozan

Published

on

LP

Otvoren poziv premijera Zdravka Krivokapića građanima da u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću uzimaju novac za glasove skandalozan je i sramotan, kazali su iz Liberalne partije.

Generalni sekretar LP Esad Šainović rekao je da je to još jedno posrnuće Vlade i sramota za Crnu Goru.

„Taj duboko nemoralan čin koji ohrabruje građane da trguju svojim ustavnim pravima, pa još i da varaju i uvlače sebe u prljave igre, nije nas posebno iznenadio od ovakve Vlade kojoj je to već praksa”, naveo je, dodajući da osim što je nemoralan, taj poziv je i nezakonit i u zoni je krivične odgovornosti.

„Pozivamo zato specijalnog državnog tužioca da hitno ispita premijera i njegove saradnike šta su mislili da postignu ovom izjavom i kako mogu da opravdaju ovakve gnusne pozive”, naveo je Šainović.

On je kazao da su crnogorska i međunarodna javnost zainteresovane da čuju obrazloženje Krivokapića, koji je, kako je naveo, na vlast došao baš sa parolama protiv kupovine glasova.

„Pitamo se i šta će ne ovakvu izjavu svog šefa potpredsjednik Vlade Abazović objaviti na svom Tviter profilu sa kojeg je do nedavno hapsio ljude zbog same sumnje na ovo što premijer otvoreno radi i na što poziva – bez ikakve sumnje”, zaključili su u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije