Connect with us

Politika

MANDIĆ: DF će preispitati podršku vladi Zdravka Krivokapića

Published

on

Katnić je već prvog dana trebao da bude udaljen: Mandić - Foto: RTCG

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da će njegova koalicija podržati izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali da će nakon toga preispitati podržavanje Vlade Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića. Istakao je da su za ponedeljak zakazali sastanak svih predsjednika stranaka koalicije “Za Budućnost CG”.

On podsjeća da je na jučerašnjoj konferenciji glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić saopštio da nastavljaju tamo gdje su stali za vrijeme Mila Đukanovića, i da ima “podršku nove Vlade Krivokapić- Abazović”.

Mandić je saopštio, za TV Prva, da ako je postojao neko ko je kršio ljudska prava i ko je vršio obračun protiv srpskog naroda i opozicije, da je to bio Milivoje Katnić.

Mandić kaže da je zato trebalo već prvog dana Vlade Katnić da bude udaljen, a ne da mu se daje snažna podrška da nastavi obračun sa kriminalom.

“Mi smo zato za ponedeljak zakazali sastanak svih predsjednika stranaka koalicije “Za Budućnost CG” koju predvodi DF. Odlučili smo da na tom sastanku, našim kolegama, predsjednicima drugih stranaka predočimo činjenicu da ćemo podržavati Vladu u onim elementima kojima smo obećali građanima Crne Gore, Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Imaćemo što se ostale podrške tiče, veoma konkretne uslove, a on će biti Ili mi ili Katnić. Ne možemo i mi i on biti u novoj vladajućoj većini,” istakao je Mandić.

Istakao je i da će imati konkretne prijedloge vezano za zakone da se iz državne uprave izbace, kako je rekao, ljudi Mila Đukanovića koji su kršili ljudska prava i slobode. To je Mandić naveo u uključenju na TV Prva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije