Connect with us

Politika

MANDIĆ: Najbolje da se formira nova Vlada, a novi premijer da bude Miodrag Lekić

Published

on

Demokratski front (DF) je na sastanku parlamentarne većine predložio da novi premijer bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

“To bi bilo po našem mišljenju veoma dobro rješenje”, rekao je Mandić.

On je naveo da je DF na sastanku predložio da mjesto premijera preuzme neko iz koalicije “Mir je naša nacija”, a da predsjednik Skupštine bude iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Za koaliciju “Za budućnost Crne Gore” Vlada Zdravka Krivokapića nije položila test, kazao je jedan od Lidera DF-a Andrija Mandić iskazaviši da su nezadovoljni na više niova, kao i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos.

“Obavijestili smo kolege da je najbolje da se formira nova Vlada. Kazali smo i da smo spremni da riješimo krizu tako što bi mjesto premijera moglo da pripadne nekom iz koalicije “Mir je naša nacija”, ali i da bi funkciju predsjednika parlamenta preuzeo neko iz Fronta. Važno je da je većina od nas iz većine nezadovoljna dodsadašnjim postupcima Vlade i njenim rezultatima. Većina je rekla da se bira nova Vlada”, rekao je Mandić nakon sastanka parlamentarne većine.

On je rekao da su za novog premijera predložili Miodraga Lekića iz koalicije “Mir je naša nacija” kao nekog ko dobro poznaje politiku i ko bi bio dobro rješenje.

Kazao je da će tema sljedećeg razgovora biti rekonstrukcija Vlade, što je dio većine predlagao i danas. On je rekao da ta ideja za njih nije prihvatljiva, ali i da će pažljivo saslušati argumentaciju.

Rekao je da će možda doći i do toga da će Krivokapić povući neki potez koji bi doveo do rješenja krize, bilo to traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da nema podršku.

“Imponuje da smo svi iskazali želju da ova većina nastavi da zajednički radi”, rekao je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije je kazao da su došli do konkretnih podataka da u novu Vladu mogu ući “samo neki” i kako iza toga stoji američka ambasada i neki članovi sadašnje Vlade.

“Sa nama niko nije razgovarao niti nam je predočio da smo mi nepoželjni”, dodao je Mandić.

Upitan o predlogu za premijera i predsjednika Skupštine, Mandić kaže da su željeli da pokažu širinu, iako im po D’onovoj formuli pripada i jedna i druga funkcija.

“Računali smo da nakon prvog predloga napravimo iskorak i pokažemo da nama fotelje nisu primarno pitanje i pokažemo da najvažnija funkcija može da pripadne i onima koji su osvojili manje glasova od naše koalicije”, rekao je Mandić.

Joković: Pokrenute su mnoge ideje za prevazilaženje krizeZBC

Predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković kazao je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine da su moguća dva rješenja za prevazilaženje parlamentarne krize.

“Na sastanku smo pokazali odgovornost i pokrenute su mnoge ideje za prevazilaženje krize. Postoje dvije ideje. Jedna je rekonstrukcija, a druga izbor nove vlade. Dogovorili smo se da se sastanemo opet za nekoliko dana i da kad postignemo dogovor idemo ka rješavanju institucionalne krize. Vjerujem da će se ova kriza riješiti u krugu ove parlamentarne većine”, rekao je Joković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije