Connect with us

Politika

MANDIĆ: SPC više ne podržava Krivokapića

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da premijer Zdravko Krivokapić više nema podršku SPC koja ga je i predložila za tu funkciju. Mandić je ocijenio da su Krivokapić, Dritan Abazović, Aleksa Bečić i Milo Đukanović sinoć usvojili antisrpsku rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja je narod Srbije proglasila za genocidni.

Mandić je kazao da će Demokratski front na organima temeljno preispitati situaciju i u razgovorima sa partnerima odlučiti i usaglasiti politiku koju će zastupati u vezi sa “neophodnim temeljnim promjenama” i procjeni da li uopšte imaju partnera.

“Nije DPS došao na politiku URE, Demorata i Krivokapića, već su oni došli na politiku DPS-a, koji je kreirao nezavisnu državu na antisrpstvu”, rekao je Mandić i kazao da će odlučiti da li će pozvati “narod kako bi se izborili za ono što su dobili 2020. godine”.

“Juče su naši poslanici odlučili da tražimo temeljne promjene koje treba da nas vrate na nivo odnosa koji smo imali 30. avgusta. Možemo da nastavimo naše male živote i pošaljemo poruku kako je sve bilo isto kao što je bilo do juče, ali sramota koju smo priredili svima nama u Crnoj Gori i razorili temeljne odnose sa Srbijom i RS izglasavajući rezoluciju da je naš narod genocidan, a da Crnu Goru niko nije pitao da li to treba da uradi ili ne. Ušli smo u veliku i strašnu priču, nismo mogli ni zamisliti da ćemo učiniti nešto strašnije nego što je učinio Đukanović kad je priznao lažu državu Kosovo”, rekao je Mandić na pres konferenciji.

Mandić je kazao da najveći broj njihovih poslanika i pristalica “nije spavao sinoć”.

“Zvali su me mnogi nevjerujući da je Zdravko Krivokapić čovjek koga su oni predstavili i od kojih je tražio blagosolove, ljubio trobojke, obećavao promjene od Herceg Novog do Pljevalja, da dočekamo ovakvo poniženje i sunovrat. Juče smo osvojili jednu važnu stvar. Majkama sa trooje djece obezbijedili smo sredstva da im se vrati pravo koje smo im ranije obezbijedili a koje im je bilo ukinuto voljom Đukanovića i njegovog režima. Obezbijedili smo i sredstva za popis, ali svi ti uspjesi padaju duboko u sjenku ovog sramnog događaja. Istorijska je tragedija i sramota Crne Gore da su Aleksa Bečić, Krivokapić, Abazović i Đukanović donijeli odluku kojom su srpski narod i Srbiju proglasili geoncidnom državom. Glasove smo doblili na obećanju da ćemo napraviti radikalan zaokret u spoljnoj politici, a dobili smo da ni amabasador Srbije ne može da se vrati u Crnu Goru. Nakon ove rezolucije oni će biti još gori”, dodao je Mandić.

On je kazao da se čuo sa Miloradom Dodikom i da je “registrovao” ogorčenje i žalost na Crnu Goru i na ljude za koje nije smatrao “da mogu biti ovakvi”.

Lider Nove je kazao da je sve ovo što “Đukanović želi da pripiše drugome” mora se pripisati drugome i DPS-u koji se ponaša kao da nije imao veze sa događajima 90-ih.

“Srpski narod je 30. avgusta shavtio koja je njegova snaga. Srpski narod nema čega da se plaši jer pripada najvećem narodu na Balkanu i ne može ga u Crnoj Gori niko poniziti. Ta će se situacija mijenjati, mi ne polažemo račune nikome, ni Srbiji ni Rusiji, ali smo ponosni što je Aleksandar Vučić uradio sve na korist Crne Gore”, rekao je Mandić, uz ocjenu da se uprkos tome iz Crne Gore stiže poruka da Srbija mora da trpi udarce od političara iz Crne Gore.

Kazao je da bi volio odgovor “nakon antisrpskog čina” ko će odgovarati ako ne budemo imali dobru turističku sezonu.

“Mi ćemo tražiti rješenje koje će da zadovolji sve. Ne pristajemo na to da se u Srebrenici desio genocid. Desio se zločin, desili su se mnogi zločini i zato smo predlagali amandmane koji su brutalno odbijeni od strane i onih koji su nam partneri i koji su tako snažno slavljeni nakon izbora. Odbijeni su od strane onoga koji nam je preporučen od SPC, ali dobili odgovor od onog sveštenika koji je preoporučio Krivokapića da on više nema podršku SPC za ovo što radi i da nema podršku onih adresa koje su ga preporučile”, rekao je Mandić.

Milan Knežević kazao je da su Bečić, Krivokapić, Abazović i Đukanović izglasavanjem rezolucije o Srbrenici, izglasali najsramniju i “najizdajničkiju” odluku prema srpskom narodu.

“Pitam sve one koji su nas nakon sastanka u Ostrogu optuživali da smo izdajnici, ko ovo izdade? Je li se desilo ono na šta smo upozoravali? Da će se nastaviti antisprska politika i da predstavnici srpskog naroda budu u vlasti kako bi branili interese naroda. Doći ćete do zaključka da se Đukanović vratio kroz ovu rezoluciju, a pitanje je i da li je uopšte odlazio. Samo je Krivokapić uspio da sopstveni narod proglasi geoncidnim prelazeći uz neki drugi narod”, rekao je lider DNP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije