Connect with us

Politika

MARKOVIĆ: Sačuvajmo svakog crnogorskog čovjeka i našu jedinu domovinu

Published

on

Uz čestitke svakom građaninu i ponosnoj crnogorskoj dijaspori – želim da u vremenu koje dolazi sačuvamo svakog crnogorskog čovjeka i našu jedinu domovinu, kao najvrednija dobra, poručio je poslanik DPS-a Duško Marković povodom Dana nezavisnosti.

Crna Gora danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u svojoj hiljadugodišnjoj istoriji.

“Petnaest je godina proteklo od onog svijetlog i istorijskog 21. maja 2006. I dovoljno, i malo! Dovoljno – da sagledamo šta za jednu državu i njenu demokratsku zajednicu znači suverenost i samostalnost u upravljanju sopstvenim putevima razvoja i državne integracije. Dovoljno – da spoznamo koliko su ovi atributi značili za njen politički, ekonomski i ukupni društveni prosperitet. Malo – da bismo jednom za svagda osigurali stečenu slobodu i nezavisnost”, navodi Marković.

Tome, dodaje, nažalost svjedočimo ovog 21. maja.

“Danas jasno uviđamo i šta sve može da se dogodi Crnoj Gori u samo jednom trenu neodgovorne i nedobronamjerne uprave našom državom. I koliko je važno ne dopustiti ni političku zasićenost, ni novu nespremnost za izazove i ispite koji su pred nama. Neka sve to bude samo jedna stranica koju ćemo časno i pobjednički okrenuti kao i mnoge druge u svijetloj luči našeg državnog trajanja. Uz čestitke svakom građaninu i ponosnoj crnogorskoj dijaspori – želim da u vremenu koje dolazi sačuvamo svakog crnogorskog čovjeka i našu jedinu domovinu, kao najvrednija dobra. Da je vječna Crna Gora”, poručuje Duško Marković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije