Connect with us

Politika

MISTERIOZNA PROPAST KASNE POSJETE BEOGRADU: Ambasade preko Abazovića spriječile Krivokapićev naum?

Published

on

Foto: Novosti

Dva predstavnika ambasada uticajnih zapadnih zemalja i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović upozorili su u četvrtak veče premijera Zdravka Krivokapića da bi bila velika politička greška ukoliko potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkom jer bi taj čin, osim potencijalnog pada Vlade značio i destabilizaciju prilika u državi, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista saopštilo je da je Abazović u četvrtak popodne, oko 17,30 sati, pozvao Krivokapića da bi mu saopštio da, osim ličnog protivljenja da se – na ponižavajući način i prepad bez analiza teksta ugovora – potpiše takav dokument prenese i upozoravajuću poruku dvije vrlo uticajne zapadne ambasade.

PONIŽAVAJUĆI POSTUPAK

“Abazović je saopštio Krivokapiću da odlaskom u Beograd preuzima veliki rizik, i da ne može da garantuje dalji opstanak Vlade, saopštili su izvori Pobjede.

Krivokapić je, prema izvorima lista, ozbiljno shvatio poruku zapadnih partnera i prvo odgodio let vladinog aviona za Beograd koji je bio planiran za 18 sati. No, uslijedili su alarmantni pozivi iz Beograda. Pod pritiskom episkopa Joanikija Mićovića, crnogorski premijer se ipak odlučio da ode i oko 21 sat se pojavio u središtu Beogradske patrijaršije da bi tamo saopštio da predlaže potpisivanje ugovora za 30. oktobar što je patrijarh Porfirije odbio.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. BMX

    29.05.2021. at 11:17

    Crna Gora je (polu)okupirana zemlja. Rusija i Srbija preko svog nosača aviona zvanog SPC pokušava da iz korjena promjeni ovu zemlju, njeno gradjansko ustavno ustrojstvo, da naruši njen mirni medjuetnicki i medjureligijski suživot, da izbriše njenu sekularnost, da zaustavi njen put u EU i što je najvažnije da je natjera da izadje ili bar zamrzne njeno članstvo u NATO na način što apostolska Vlada pod ucjenama militantnog proruskog i velikosrpskog DF – a ne šalje vojnike u misije, što ne instalira opremu koju je dobila od NATO, što postavlja proruske kadrove na visoka mjesta u vojsci, što vrši tihu antizapadnu i anti NATO propagandu u zemlji sa krajnjim ciljem promjene spoljnopolitičkog kursa drzave i vraćanje pod skute Rusije i srpskog sveta. Da li će to naši NATO saveznici i SAD mirno posmatrati i dozvoliti im taj pakleni naum kao 1918 g (jer EU pod vođstvom Francuske i Njemačke neće ništa uciniti da to sprijeci) ostaje da se vidi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije