Connect with us

Politika

MLADI DPS: Sekulović i Damjanović po instrukcije idu u SPC

Published

on

Foto: DPS

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i vršilac dužnosti  (VD) direktora Uprave policije Vesko Damjanović, po instrukcije za organizaciju i postavljanje barikada oko Cetinjskog manastira za vrijeme nalaganja badnjaka, otišli su u Hram Hristovog Vaskresenja i tamo uputstva dobili od episkopa Joanikija i ostalih predstavnika Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopšteno je iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS).

“Ne samo da je nedopustivo da se manastir na Cetinju ograđuje, već je skandalozna i činjenica da dvojica državnih službenika, umjesto da sastanke održavaju u institucijama, odlaze na noge sveštenim licima po hramovima. Što zapravo i ne čudi, jer je ova vlada i sastavljena u jednom od takvih vjerskih objekata”, navodi se u saopštenju.

Ovim činom, samo je, kako dodaju, nastavljena serija snishodljivih poteza državnih organa, prema jednoj vjerskoj zajednici.

“Kao što je i protivpravni i nasilni pokušaj usvajanja Predloga izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti, usred noći i tačno na dan donošenja zakona koji nije bio po volji SPC, klasična demonstracija podaništva države, srpskoj crkvi i neuspio pokušaj da joj se izmjene zakona uruče kao praznični poklon”, saopštili su iz DPS-a.

Oni su ovakva postupanja ocijenili kao nadmetanje državnih organa u snishodljivosti prema SPC.

“I na kraju, vjerujemo da to što su vanredna sjednica Skupštine, i ponovljeno glasanje, zakazani na dan Svetog Jovana Krstitelja, isto ‘slučajnost’, kao i sve ostale slične ‘koincidencije’ kojima svjedočimo od kada se razni nivoi državne vlasti u Crnoj Gori nadmeću ko će pokazati veću snishodljivost prema srpskoj crkvi”, zaključuju iz DPS-a.

1 Comment

1 Komentar

  1. Darko S ??

    10.01.2021. at 05:26

    A što se čudite novom ministru. To mu je druga kuća,al ovoga Damjanovica isti vi favorizujete godinama da bi vam ovako vratio. Znate li kad bi vam Blagoje otisao tamo…..nikad, a mozda ni tad. Zato vam i nije v.d. Nad ovim Damjanovicem imaju potpunu kontrolu.
    Papir i olovku u ruke pa pribiljezite nedje imena svih onih sto se obrnuše ka suncokreti.
    Nek je vječna Crna Gora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije