Connect with us

Politika

MLADI LIBERALI: Ko će stati na kraj kleronacionalističkoj agresiji?

Published

on

LP

Kleronacionalistička hajka iz dana u dan se zahuktava i svako ko misli i govori drugačije meta je najbrutalnijih uvreda, kleveta i hajki, poručili su  Mladi Liberalne Partije komentarišući slučaj  studentkinje Fakulteta političkih nauka Miljane Krivokapić.

„Tako je na društvenim mrežama žrtva ove pomahnitale agrsije postala i studentkinja Miljana Krivokapić. Prijetnje smrću, nasiljem i klevete protiv nje odraz su nove društvene stvarnosti koja kreira kolektivnu psihozu i dovodi do javnog linča, a sve uz ćutanje najviših organa vlasti Crne Gore. Ovakva poremećena realnost mora konačno biti zaustavljena a mi se pitamo ko će stati a kraj ovoj kleronacionalističkoj agresiji? MUP i policija očigledno neće ili su nemoćni kako su sami kazali oštećenoj Krivokapić u ovom slučaju”, ističu Mladi LP-a.

Oni su izrazili zabrinutost zbog novonastale situacije, te poručili da ukoliko nova Vlada ne učini ništa da sankcioniše ovaj vid vandalističkog ponašanja,  evropska Crna Gora hoće.

„Duh iz boce koji je pušten zarad sitnih politikanskih interesa novog režima ostavlja opasne posljedice po zdravo društvo a plašimo se da će, ukoliko se hitno ne zaustavi, biti sve gore i gore. Naša je dužnost da javno ukažemo na agrevisni nacionalizam, da stanemo u zaštitu svake žrtve javnog linča i u zaštitu slobode govora i slobodnog, demokratskog društva. Ako nadležni organi nemaju takvu moć, ima je građanska i demokratska, emancipatorska i evropska Crna Gora”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije