Connect with us

Politika

NIKOLIĆ: Nova vlast ruši dostignuti nivo harmonizacije našeg pravnog sistema sa evropskim, zato je i upozorena

Published

on

Foto: Skupština Crne Gore

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je u decembru najavio mogućnost donošenja Zakona o amnestiji ukoliko bi se potvrdila prvostepena presuda za pokušaj terorizma liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, čime je ugrozio javni interes i izvršio neprimjeren uticaj na sudstvo, ocijenio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

„Nova inicijativa vladajuće većine koja je bez konsultacija sa Briselom odlučila da pokrene proceduru ukidanja Specijalnog tužilaštva i formiranje nekog novog, samo razrađuje osnovnu ideju Leposavića, i ima za cilj da izađe u susret očekivanjima DF-a. A ideja je da se obesmisli optužnica za pokušaj terorizma na dan izbora, da se zbog te optužnice kazni Glavni specijalni tužilac, i da se preko nekog novog podobnog tužioca lansiraju njihove političke optužnice”, objavio je Nikolić na Tviteru.

On naglašava da pored toga što je riječ o novom pokušaju ugrožavanja nezavisnosti sudske grane vlasti, ruši se dostignuti nivo harmonizacije našeg pravnog sistema sa evropskim, zbog čega je stiglo i jasno upozorenje od strane Evropske komisije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije