Connect with us

Politika

NVO MONTEGRO INTERNATIONAL: Analiza koncepta „Srpski svet” upućena na adrese najodgovornijih ličnosti EU, NATO i SAD

Published

on

Montenegro International

NVO Montenegro International uputila je na adrese najodgovornijih ličnosti EU, NATO i SAD detaljno i dokazima potkrijepljenu Analizu malignosti koncepta „Srpski svet” (SS).

„Učinili smo to suočeni sa ozbiljnim pomacima u realizaciji projekta SS i najavama daljih planova. Uvjereni smo da će oni kojima je Analiza upućena, provjeriti sve navode i da će preduzeti odgovorajuće aktivnosti, sa ciljem podrške u očuvanju saveznice, nezavisne i medjunarodno priznate države, članice NATO-a i kandidata za članstvo u EU”, ističu u MI.

Iz MI navode da u dokumentu dostavljenom na najviše državne adrese članica EU, NATO i SAD podsjećaju da je država Srbija kreirala SS i preko svojih eksponenata počela da primjenjuje upravo u Crnoj Gori.

„U Analizi temeljno se pokazuje kako je taj koncept, ustvari, ratkohuškački koncept iz ’90-tih godina prošlog stoljeća, prilagođen za 21. vijek, te njegove posljedice, prije svega po mir i bezbjednost na Zapadnom Balkanu a uzimajući u obzir neupitnu spremnost većine građana Crne Gore da brane i odbrane njen ustavno-pravni karakter” zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije