Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: O dolasku 150 hiljada doza Fajzer vakcine, “čudodejstvima” i metafizici

Published

on

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da preuzme koncesije za put Meljine – Petijevići, što će doprinijeti boljoj sezoni.

Avio kompanija To Montenegro je dobila dozvolu za rad.

Crna Gora je dogovorila još 150 hiljada doza Fajzer vakcine, što je najznačajnija vijest, saopštio je na konferenciji za novinare premijer Zdravko Krivokapić nakon sjednice Vlade.

On je pozvao sve građane da odustanu od svih okupljanja od 25. maja, kako bi spasili turističku sezonu.

Na pitanje kada će se on vakcinisati, odgovorio je da će to učiniti u zavisnosti od broja antitijela, kojih još uvijek ima dovoljno.

Saopštio je da bi bilo dobro da predsjednik Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i on zajedno održe konferenciju na kojoj bi pozvali građane na imunizaciju.

O kršenju mjera u vjerskim objektima

Kako uskoro slijedi veliki pravoslavini praznik, Sveti Vasilije Ostroški, premijer očekuje nova okupljanja.

“Ne može niko da spriječi da se dese litije u Nikšiću, iako niko od svještenstva neće pozvati na litije. A obaveza je da budu sa svojom pastvom. Ako mislite da će ova Vlada hapsiti svještenike, onda ste grdno pogriješili”, rekao je Krivokapić.

O vaskršnjim praznicima i okupljanju u Hramu bez pridržavanja mjera, kaže da se to ne može definisati “zemaljskom pričom”, već je to u domenu “metafizike”.

On je novinarima objasnio da griješe ako smatraju da postoji samo “zemaljski svijet”, a onda je objašnjavao razloge da vjernici idu kod sveca radi “čudodejstva”.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    08.05.2021. at 18:15

    “NE ODUZMI MI BOŽE VJERU ALI ME OSLOBODI VJEROVANJA” Otprilike tako nešto se kaže u Jevanđeljju po Ivanu, ili prevedeno na ovovremenu prizemnost, oslobodi nas Bože nasilja u ime vjere! Crnogorsko-srpski, poluovozemaljski,nadri-pravoslavni,Premijer Zdravko, inficiran svetosavljem, ne ptrekida sa pokušajima da obmane sve one za koje miosli da su neznaveni, a nijesu baš toliko koliko on uobraažava sa nezasluženo vrtoglavih visinaUkoliko stvarno misli ono što govori, vrijeme je da se eksperti iz tog domena pobrinu za Zdravkovo zdrastvenlo stanje.A država se toliko zadužila da ima para da ih plati.
    Dugo je za mene bila jedna od univerzumskih tajni,do čijih predvorja se stiže dubokim, najčešće transcedentalnim kontemplacijama, a onda mi premijer sve to tako prijemčivo pojednostavni, objašnjavajući mi da postoje dva “sveta”, previđajući da postoji i treći, “najvažniji” SRPSKI SVET. Ali za oprostiti mu je kad je tako slikovito objasnio šta je to Metafizika, a Metafizika je pravo na nepoštovanja epidemioloških mjera od poštovanja nedostojnog klera i pričešćivanja istom kašičicom. Nije čak ni bktno što se to pokazalo kao zavidan zarazni potencijal, čije su kolaterarne štete čak i vrhovnici tog nakaznog učenja; Irinej kameleonizirani, Amfilohije nečastivi i Atanasije oružnoslavšujući.Rekao bi Boris Dežulović, to je znate onaj “odvratni ustaša” da bi za njih jedini spas bio da Bog ne postoji.Za premijera Zdravka čak ni to, njemu definitivno nema spasa. I neka se ne petlja u metafiziku, neka ipak ostane kod fizike, iz koje bi kod ministarke nauke i ostalih nepovezivih resora, dobio prelaznu ocjenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije