Connect with us

Politika

PAVIĆEVIĆ (DPS): Vlada da smijeni Nikolu Kandića

Published

on

Pozivamo Vladu da smijeni svog funkcionera Nikolu Kandića, a tužilaštvo da ispita djelovanje samo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, kako bi pravda bila zadovoljena i svi nečasni akteri ove afere snosili svoju odgovornost, rekla je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Vesna Pavićević.

Pavićević navodi da nakon što je tužilac dao konačnu riječ u slučaju “Kandić”, jasno da je Sekulović svjesno kom-promitovao sebe i časne ljude iz Uprave policije.

“On je snagom svoje pozicije pokušao da sačuva vladinog funkcionera, i time počinio krajnju zloupotrebu službene dužnosti i opstrukciju rada policije”, rekla je Pavićević.

Smatra da je to i pokazatelj postojanja nedodirljivih.

“Što je odlika novih vlasti koja je za veliku brigu, jer kršenjem i pravljenjem svjesnih propusta u radu nadležnih za sprovođenje istrage, unosi se doza sumnje i bojazan po samu profesionalnost policijskih službenika”, dodala je Pavićević.

Ističe da je nedopustiva opcija da pojedini “podobni” kadrovi, kako navodi, pijani voze ili se bahate na neki drugi način.

“Isto tako svaka dalja opstrukcija državnog sistema i ingerencija od strane ministra Sekulovića je djelo za koje treba odgovarati i snositi posljedice”, zaključila je Pavićević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije