Connect with us

Politika

PKS: Ukoliko institucije ne odrade svoj dio posla sa biračkim spiskom, idemo na ulice

Published

on

Predsjedništvo Patriotsko komitskog saveza ocijenilo je da su dobrom izbornom rezultatu koalicije Evropski tim za Nikšić, koja je na lokalnim izborima osvojila 41% glasova, veliki doprinos dali upravo članovi PKS-a, svojom energijom, patriotizmom, akcijama i radom na terenu. Opštinski odbor partije u Nikšiću, iako formiran dva mjeseca prije izbora, sa samo 975 eura donacija, koliki je bio partijski budžet, uspio je da izbori formalno i suštinski jedan mandat u lokalnom parlamentu, što je veliki uspjeh za partiju, ali i dokaz da su čista ideja, ljubav prema domovini i hrabrost, doprli do dijela biračkog tijela.

Predsjedništvo takođe konstatuje da su lokalni izbori u Nikšiću održani u neregularnim uslovima, posebno zbog činjenice da su postojala 945 lica koja su, pod velikom sumnjom, upisana i u srpski i crnogorski birački spisak, čime je grubo povrijeđen sam izborni proces, povećana izlaznost i nanijeta šteta ostalim učesnicima izbora. Stoga smatramo da Opštinska izborna komisija, ne bi smjela da proglasi konačne rezultate lokalnih izbora do saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova da li su ova lica glasala, na kojim biračkim mjestima,  a ako jesu, pošteno i pravedno bi bilo da se izbori na tim biračkim mjestima ponove .

Predsjedništvo traži od odgovornih u MUP-u, da se kazne sva lica iz Trebinja  koja su pokušala da učine krivično djelo i da sa privremenim ličnim kartama, glasaju bespravno na lokalnim izborima u drugoj državi. Ukoliko se odgovorni za birački spisak-Ministarstvo unutrašnjih poslova, ponovo ogluši na naše zahtjeve, PKS će pozvati sve članove, simpatizere i suvereniste, da građanskim protestima natjeraju institucije da rade svoj posao, tim više što se bliže lokalni izbori u Herceg Novom, u kojem se procjenjuje da ima više hiljada ljudi sa dvojnim državljanstvom i upisanih u oba biračka spiska, tako da se dovodi u pitanje samo učestvovanje na unaprijed „odrađenim“ izborima i obesmišljava izborni proces.

Predsjedništvo PKS takođe saopštava da će , u slučaju eventualnih koalicija partnera sa partijama koje ne priznaju crnogorski identitet, naši predstavnici izaći iz takve koalicije. Jer, za nas, nema više trgovine sa Crnom Gorom, njenim identitetom, institucijama, crkvom, nacijom i jezikom.

Predsjedništvo je utvrdilo dalji plan rada i ostala pitanja iz svoje nadležnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije