Connect with us

Politika

PZP: Očekujemo brzu reakciju Bečića u vezi rasprave o Predlogu zakona o rebalansu budžeta

Published

on

Nebojša Medojević (Foto: CDM)

Pokret za promjene očekuje brzu reakciju predsjednika Parlamenta Alekse Bečića na dopis predsjednika partije Nebojše Medojevića u vezi dostavljanja Zakona o rebalansu budžeta za 2020. godinu i neophodnosti poziva DRI da u skladu sa zakonom dostavi Parlamentu svoje stručno mišljenje o zakonitosti tajnog zaduženja države za 870 miliona eura.

Kako navode u saopštenju, DRI bi trebalo da dostavi i svoje mišljenje o neophodnosti usklađivanja prihoda i rashoda budžeta za 2020. godinu zbog značajnih izmjena koje su se dogodile nakon usvajanja rebalansa budžeta u junu ove godine.

Šef Kluba poslanika PzP Branko Radulović je na poslednjoj sjednici kolegijuma tražio zakazivanje vanredne sjednice Parlamenta zbog ovih otvorenih pitanja oko budžeta i zaduženja, ali je ostatak poslaničkih klubova bio za to da se prvo traži dokumentacija o zaduženju, ističu iz ove stranke.

Imajući u vidi raniju praksu, DRI će prihvatiti poziv Skupštine ili Odbora za ekonomiju i budžet, jer je to njihova zakonska nadležnost i obaveza, posebno jer DRI mora uraditi redovni izvještaj o završnom računu države za 2020. godinu koji bi bez rebalansa sasvim sigurno bio negativan, navode oni.

U cilju obezbjeđivanja zakonitosti i ustavnosti rada Vlada, predsjednik Skupštine bi trebalo da što prije da reaguje na inicijativu predsjednika PzP-a, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije