Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Želimo da resetujemo odnose sa Srbijom

Published

on

Novi ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović je za prvu posjetu svog mandata izabrao Njemačku. Uoči susreta s njemačkim kolegom Haikom Masom dao je intervju za Dojče vele, u kome navodi da Crna Gora želi da resetuje odnose sa Srbijom.

On je rekao da Crna Gora, iako nije snažna ekonomski ili vojno, svojim primjerom ipak želi da utiče na odnose u regionu.

“To se odnosi i na Srbiju s kojom želimo da imamo najbolje odnose zasnovane na principu dvije nezavisne zemlje, međusobnom poštovanju i zasnovane na principu nemiješanja u unutrašnje stvari. I što je možda još važnije, da imamo odnose zasnovane na nivou sistema, dakle da bez obzira na to ko je na vlasti, čak i ako se vladajući ne slažu po svim pitanjima, budu bliske i sarađuju”, kazao je Radulović za Dojče vele.

Zbog namjere da se resetuju odnosi sa Srbijom, tvrdi da je  već na početku uputio poziv ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću da dođe u Podgoricu, a isto je učinio i premijer Krivokapić pozvavši srbijansku premijerku Anu Brnabić.

“Mislim da su to neki znaci prijateljstva koje Crna Gora kao dobar susjed pruža prema Srbiji”, pojasnio je Radulović.

On je u tom intervjuu najavio posjetu sjevernomakedonskog ministra spoljnih poslova Bujara Osmanija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije