Connect with us

Politika

SASLUŠANJE: Sekulović pred Radnom grupom zbog državljanstva

Published

on

Članovi Radne grupe 4 Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu ubuduće će se sastajati jednom nedjeljno i sjednice će biti zatvorene za javnost, pri čemu će svi članovi imati dopust da medijima plasiraju sve što je na odboru urađeno ili dogovoreno, saopšteno je nakon prve sjednice tog skupštinskog radnog tijela, koja je održana juče, piše Dan.

Predsjednica te radne grupe Draginja Vuksanović Stanković (SDP) kazala je za Dan da je prva sjednica neplanirano bila zatvorena za javnost jer nije bilo tehničkih mogućnosti za prenos uživo.

Ona je saopštila da su za narednu sjednicu pozvali ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da im bude gost.

Kako je kazala, izbor ministra Sekulovića je bio logičan s obzirom na nadležnosti grupe koje obuhvataju analizu primjene Zakona o ličnoj karti i Zakona o crnogorskom državljanstvu, uz eventualnu pripremu predloga izmjena i dopuna ukoliko se ispostave korisnim i neophodnim za realizaciju postavljenih ciljeva.

“Sjednica je trebalo da bude javna, ali smo, zbog zauzetosti svih sala u Skupštini, radili u sali u kojoj nije bilo moguće snimati kamerom. U svakom slučaju, prva sjednica je održana i okvirno smo se dogovorili da se sastajemo jednom nedjeljno, i to svake srijede. A pošto je u našoj nadležnosti Zakon o crnogorskom državljanstvu i Zakon o ličnoj karti, konkretno analize tih zakonskih odredaba, sa mogućnošću predlaganja izvjesnih izmjena tih zakonskih rješenja, dogovorili smo se da na prvu narednu sjednicu, u srijedu, 12. maja, pozovemo ministra Sekulovića. Očekujemo da nam odgovori da li će moći da prisustvuje sjednici u zakazanom terminu”, kazala je Vuksanović Stanković nakon sjednice.

Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu izabrao je članove četiri radne grupe koje će se baviti definisanjem nekoliko zakona i implementacijom preporuka iz izvještaja Evropske komisije o napretku i OEBS/ ODIHR misija.

Predsjednik tog odbora Strahinja Bulajić ranije je sopštio da će radne grupe imati po tri člana tri iz parlamentarne većine i tri iz opozicije.

Advertisement

Najčitanije