Connect with us

Politika

SD: Krivokapić i Radulović konkretno da saopšte kako su ambasadori nanijeli štetu državi

Published

on

Samo predsjednik Milo Đukanović može da povuče ambasadore: Blagojević - Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) su pozvale premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da javno saopšte konkretna saznanja, ukoliko ih imaju, na koji način su ambasadori, čiji su opozivi najavljeni, radili nešto što je na štetu države.

Članica predsjedništva SD-a Marija Blagojević istakla je da će ambasadori biti opozvani onda kada predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donese takvu odluku, odnosno potpiše ukaz o opozivu.

„Nije jasno da li u Vladi i Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) namjerno ili iz neznanja prenebregavaju činjenicu da su imenovanje i opoziv ambasadora ustavne nadležnosti predsjednika Crne Gore“, rekla je Blagojević.

Blagojević je kazala da su izjave premijera i ministra vanjskih poslova neprihvatljive i najblaže rečeno nekorektne.

Ona ocijenila da Krikovapić i Radulović pokušavaju da kažu kako su ti ljudi “bliski jučerašnjim političkim strukturama i da je to njihov jedini grijeh“.

„Ali kako bi izbjegli spočitavanje političkog revanšizma kojem je nova većina veoma sklona i čemu svjedočimo i u ovom slučaju oni su pribjegli najbesprizornijem opanjkavanju ljudi. Zamislite ministra koji kaže da su predlozi za opoziv opravdani salvom uvredljivih komentara na portalima i društvenim mrežama“, rekla je Blagojević.

Ona je kazala da se postavlja pitanje šta je zapravo karijerni diplomata.

„Može li takav neko postojati u državi koja je svoju nezavisnost obnovila prije samo 14 godina. Mi imamo diplomate koji rade u MVP i onda su brzo napredovali kao što je uostalom slučaj i sa aktuelnim ministrom koji je do prije nekog vremena bio diplomata nižeg ranga u Ambasadi Crne Gore u Rumuniji”, kazala je Blagojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije