Connect with us

Politika

SDP PREDAO LISTU: Časni građani za nezavisnu, evropsku Crnu Goru

Published

on

Foto: rtcg

Socijaldemokratska partija prva je predala listu odborničkih kandidata za lokalne izbore u Nikšiću koji će se održati u 14. marta. Nosilac liste Željko Nikolić smatra da vlast u Nikšiću treba da se promijeni, ali ne onima koji imaju podršku iz drugih država, te da ukoliko budu tas na vagi, SDP sigurno neće strani onih koji su kočnica napretku Crne Gore.

Nikolić je saopštio da nije bilo zvaničnih razgovora o tome da SDP pristupi bloku koji čine DPS, LPCG i Patriotsko komitski savez.

„Ja sam rano izašao s predlogom Opštinskom odboru da ćemo ići samostalno. Mislim da je to najčistije, što se nas tiče. Ne možemo dijeliti odgovornost za stanje u Nikšiću u vlasti u kojoj nijesmo učestvovali. Ova vlast zavređuje da se promijeni građanskim partijama, ali ne sa onim koje imaju podršku iz drugih država“, kazao je Nikolić.

Na pitanje na kojoj će strani biti ukoliko budu tas na vagi, Nikolić je rekao da treba sačekati da se izbori završe.

„Znamo samo sa kim nećemo,a to je ona strana koja ima podršku iz drugih država i koji imaju medijsku podršku iz drugih država, odnosno onih za koje smatramo da su kočnica razvoja Crne Gore“, kazao je Nikolić.

On je kazao da su na izbornoj listi ugledni i časni građani Nikšića.

„Lista se zove „Srcem za Nikšić“, a na njoj su časni i iskusni ljudi koji su spremni da preuzmu odgovornost, da vode ovaj grad. Na listi su ljekari, inženjeri, profesori, pravnici, ekonomisti, sportisti, radnici. Oni svojom prošlošću i radom zavređuju da budu na čelu grada“, kazao je Nikolić.

Zatražio je podršku nezavisnih građana Nikšića, slobodnih, koji se ne mogu kupiti.

„Da zajedno Nikšić držimo na šinama evropske, evroatlantske i građanske Crne Gore“, kazao je Nikolić.

Podsjetio je da je SDP jedina državotvorna partija od svog osnivanja.

„Naš program nas preporučuje zato što smo na tom putu 30 godina i nijesmo htjeli da našu partijsku politiku i program podređujemo drugim partijama. Odlučili smo da idemo samostalno i mislim da je to najbolje rješenje“, kazao je on.

Očekuju dobar izborni rezultat uprkos trenutnoj situaciji u Nikšiću.

„Atmosfera je drugačija, situacija u gradu je zategnuta, ima upliva drugih država u izborni proces, ima medija iz drugih država u izbornom procesu, dolazi do skrnavljenja džamija, što mi osuđujemo i pozivamo nadležne da to riješe. Rukopis je jasan i to treba konačno da se otkrije“, kazao je Nikolić.

Rekao je da će ovo biti sve osim lokalni izbori.

Komentarišući navode da izlaze iz procrnogorskog bloka partija, Nikolić kaže da se to može reći za svakog osim za SDP.

„To je državotvorna partija od svog osnivanja, u programu imala nezavisnu Crnu Goru, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru“, kazao je nosilac liste SDP.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije