Connect with us

Politika

URA: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv NVO MI

Published

on

Građanski pokret URA podnijeće prijavu pred nadležnim tužilaštvom za krivično djelo lažno prijavljivaje protiv NVO „Montenegro International”, nakon što je ova NVO danas iskoristila sliku iz privatne arhive potpredsjednika Građanskog pokreta URA Filipa Adžića nastalu u januaru 2018. godine i tužilaštvu i javnosti je predstavila kao dokaz za lažno prijavljivanje protiv NN lica iz URE.

„Naime pomenuta NVO je sliku koja je nastala 15. januara 2018. godine u Bijelom Polju, što je javno dostupno na fb profilu potpredsjednika URE, iskoristila za prizemno blaćenje Građanskog pokreta URA i povezala je sa napadom na novinara Seada Sadikovića. Ta NVO ustvrdila je da je slika nastala istog dana kada je Sadiković prebijen i da je dokaz da je prebijanje Sadikovića iscenirano od strane NN lica iz URE u saradnji sa samim Sadikovićem”, pojašnjavaju iz URE.

Ukazuju da nije namjera da se obračunavaju sa NVO sektorom ali da svi akteri javnog života moraju imati odgovornost, naročito u delikatnim situacijama kao što je napad na novinara.

Iz URE ponavljaju da je slika nastala 15. januara 2018. godine i to neposredno nakon jednog od intervjua njihovog predsjednika, Dritana Abazovića, u autorskoj emisiji „Bez granica”, novinara Seada Sadikovića.

Kažu i da će nadležni iz NVO „Montenegro International” svoje tvrdnje, koje su krivično djelo, morati da obrazlažu kod nadležnih institucija.

„Pozivamo brojne aktere javnog života da ne relativizuju napad na novinara Seada Sadikovića i na taj način podstiču agresiju, nasilje i netrpeljivost. Posebno apelujemo na opozicione partije predvođene DPS-om (njihove medije, angažovane analitičare, pravnike, udruženja, NVO) da se oštro ograde od ovakvih incidenata i relativizacija napada na novinare, posebno imajući u vidu da jedan od napadača na Sadikovića dolazi iz porodice lokalnog funkcionera DPS-a u Bijelom Polju”, zaključuju iz URE.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije