Connect with us

Politika

ZORONJIĆ: Izbori nijesu rješenje, sve prevazići razgovorom

Published

on

U Građanskom pokretu Ujedinjena reformska akcija URA smatraju da je pominjanje izbora u ovom trenutku neodgovoran i nefer potez prema svim građanima Crne Gore. Komentarišući odnose u vladajućem bloku, poslanica pokreta URA Suada Zoronjić rekla je za Dan da su građani na izborima prošle godine vladajućim koalicijama dali povjerenje da vladaju u punom mandatu.

“Što se tiče Građanskog pokreta URA, za nas je pitanje izbora u ovom trenutku neodgovoran i nefer potez prema svim građanima Crne Gore. To kažemo iz razloga jer za ovaj relativno kratak period Skupština i Vlada nijesu imali mogućnosti da odrade kompletnu reformu izbornog zakonodavstva i depolitizaciju državnog aparata”, rekla je Zoronjić.

Prema njenim riječima u segmentu koji bi značio fer i poštene izbore nije se, objektivno, uradilo mnogo i tu bi manipulacije prethodnog režima i dalje bile ogromne.

“Još jedan argument je i taj da su nam građani 30. avgusta prošle godine dali povjerenje da vladamo u punom mandatu i iz tog ugla bi novi izbori u ovom trenutku bili neodgovoran potez”, istakla je Zoronjić.

Ona je dodala da su u Građanskom pokretu URA spremni za razgovore.

“URA je, kao što smo i više puta ponovili, spremna za sve razgovore o nesuglasicama unutar vladajuće većine, kao i za razgovore o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, ali ne po principu švedskog stola”, naglasila je Zoronjić.

1 Comment

1 Komentar

  1. BMX

    12.06.2021. at 11:13

    Na prvim sledecim izborima nećete dobiti NIJEDAN suverenisticki glas zbog vaše sramne saradnje sa velikosrpskim, rusofilskim i kleronacionalistickim koalicijama, partijama i pojedincima kao i popovima iz SPC koji hoće da ova država više ne postoji i da se utopi u Vučićev i Vulinov – srpski svet. Trajacete dok bude trajala ova Vlada i do prvih sledećih izbora. Ostacete upamćeni po sramoti koga ste podržavali i šta ste uradili ovoj zemlji

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije