Connect with us

Globus

BAJDEN PUTINA NAZVAO UBICOM: Rusija opozvala ambasadora

Published

on

Ruska ambasada u Vašingtonu / Foto: AA

Rusija je juče opozvala svog ambasadora iz Vašingtona u Moskvu nakon komentara američkog predsjednika Džoa Bajdena koji je oštro kritikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina, javlja Agencija Anadolija.

Portparolka  Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da se ambasador Anatoli Antonov vraća u Moskvu radi konsultacija, kako bi se procijenila budućnost odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama .

Istakla je da je Rusija zainteresovana za sprječavanje bilo kakve “nepovratne degradacije” odnosa “ako su Amerikanci svjesni mogućih rizika”.

Ruska ambasada u Vašingtonu objavila je još jedan komentar na svom nalogu na Fejsbuku nakon poziva ambasadoru Anatoliju Antonovu na konsultacije u Moskvu, u kome je naglasila važnost nastavka dijaloga dvije strane.

„Zalažemo se za uspostavljanje dijaloga između dvije stalne članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koje su odgovorne za međunarodni mir i bezbjednost“, saopštila je ambasada, navode agencije.

Američki predsjednik u intervjuu u srijedu izjavio je da vjeruje da je ruski predsjednik Vladimir Putin ubica te je poručio da će zvanična Moskva platiti zbog miješanja u američke izbore.

Bajden je to kazao u intervjuu za “ABS News”, nakon što ga je voditelj pitao za komentar federalne istrage o cyber napadima povezanim s Rusijom i obavještajnog izvještaja koji povezuje moskovski Kremlj s internetskim uplitanjem u američke predsjedničke izbore 2020. godine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije