Connect with us

Globus

RUSKA FSB: Spriječen napad Islamske države u Dagestanu

Published

on

U skrovištu je nađeno vatreno oružje, hladno oružje, velika količina municije i jedna eksplozvna naprava - Foto: Beta/AP

Ruska bezbjednosna služba (FSB) saopštila je danas da su spriječili planirani napad jedne ćelije Islamske države u Dagestanu, nestabilnoj ruskoj republici u Kavkazu, i da su uhapšene četiri osobe.

“Članovi grupe planirali su da aktiviraju eksplozivnu napravu kod jedne od administrativnih zgrada bezbjednosnih snaga poslije čega bi slijedio oružani napad na zaposlene ministarstva unutrašnjih poslova u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana”, naveo je FSB u saopštenju.

U skrovištu je nađeno vatreno oružje, hladno oružje, velika količina municije i jedna eksplozvna naprava, dodaje se u saopštenju i navodi da su takođe zaplijenjeni mobilni telefoni na kojima je bila prepiska sa koordinatorima u inostranstvu.

“Četiri člana ćelije međunarodne terorističke grupe Islamska država su uhapšene”, navodi se u saopštenju.

Hapšenja su uslijedila poslije napada 17. decembra na bezbjednosne snage u susjednoj republici Čečeniji, kada su dva napadača ubijena.

U oktobru, takođe u razmjeni vatre, poginulo je šest ljudi, među kojima dva pripadnika bezbjednosnih snaga za vrijeme kontraterorističke operacije u Groznom, glavnom gradu Čečenije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije