Connect with us

Društvo

HERCEG NOVI: Nepropisno parkiranje ministarke zdravlja

Published

on

Foto: DPS HN

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista DPS Herceg Novi objavio je fotografije na kojima se vidi nepropisno parkiran službeni automobil ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović.

Oni ističu da se bahaćenje nove vlasti nastavlja.

„Ako u Vladi i Skupštini svakom novom odlukom ne gaze po Ustavu Crne Gore kao po tepihu, onda se trude da pokažu građanima na svakom koraku koliko za njih ne važi ni jedan jedini zakon u ovoj državi. Nakon što su pompezno stigli taksi vozilima na prvu sjednicu novoformirane Vlade, više nikad u njih nijesu ušli, pošto se motori službenih automobila ne gase ni vikendom, što u privatne, što u partijske svrhe. Čak se ne trude ni da se opravdaju građanima, već bahato nastavljaju sa istom praksom iz dana u dan ” istakli iz DPS-a.

Navode da razumiju da je ministarka zdravlja zbog alarmantne epidemiološke situacije morala da posjeti Herceg Novi, nakon apela predsjednika Opštine Stevana Katića.

„Međutim, ostaje nejasno kako je ministarka kontrolisala epidemiološku situaciju i rad zdravstvenih službi na samom šetalištu u Herceg Novom, gdje je njen službeni automobil danas bio nepropisno parkiran. Ne može biti govora ni o kakvom sastanku, jer Opština i Dom zdravlja, kao i bolnica Meljine, imaju svoje parkinge ispred samih zgrada, već isključivo o bahatosti i kršenju propisa” dodali su u saopštenju.

U DPS-u ističu da Borovinić-Bojović pravi „najobičnije šarade” obilascima lokalnih domova zdravlja, dok broj inficiranih koronavirusom rapidno raste iz dana u dan , i kako kažu, i što je najžalosnije, raste i broj preminulih građana”.

„Za vrijeme dok ministarka ispija kafe na obali mora, građani Crne Gore se suočavaju sa pooštravanjem mjera na unutrašnjem planu, dok granice države ostaju otvorene za neesencijalna putovanja u trenutku kada je svuda u okruženju potvrđeno prisustvo novih sojeva koronavirusa. Najjeftinija demagogija, još od onih dolazaka taksijem na prvu sjednicu Vlade, preko najava dolaska vakcina u Crnu Goru i objašnjenja odbijanja donacija, sve do ovog bahaćenja službenim automobilima, najskuplje će koštati građane Crne Gore, koji jedini u regionu danas nemaju ni jednu jedinu vakcinu protiv koronavirusa” poručili su iz OO DPS Herceg Novi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije