Connect with us

Društvo

IZVJEŠTAJ O IMOVINI: Krivokapić „zaboravio“ da prijavi dio porodičnih prihoda

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić naveo je nepotpune podatke u svom imovinskom kartonu u izvještaju od 29. decembra prošle godine: iako je naveo da živi u istom domaćinstvu sa trojicom sinova – Milošem, Milanom i Jovanom – nije naveo njihove prihode.

A Milan je, prema evidenciji CRPS, suvlasnik firme Altmed sa tetkom Jadrankom Vuković, dok je Miloš direktor te kompanije. Firma je, kao trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, osnovana početkom februara prošle godine. Osnovao ju je tadašnji profesor na Mašinskom fakultetu Zdravko Krivokapić sa svastikom Jadrankom Vuković.

Milan Krivokapić je suosnivač Altmeda postao početkom avgusta prošle godine, kad je sadašnji premijer postao nosilac liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“. Drugi Krivokapićev sin Miloš istovremeno je direktor u toj kompaniji.

Premijer nije obavezan da prijavljuje prihode dvije kćerke koje ne žive s njim, ali kako su mu sinovi – jedan suosnivač, a drugi direktor firme u kojoj je suvlasnica uspješna poslovna žena sa uspješnom biznis tradicijom od 18 godina u farmaceutskom fahu, njihov doprinos zajedničkom domaćinstvu trebalo bi da je znatan.

Jadranka Vuković je za jedan medij krajem oktobra prošle godine izjavila da je u julu 2002. počela sa jednom apotekom i dva zaposlena, a da sad ima lanac od osam apoteka u Podgorici i Budvi, sa 20 zaposlenih. Kompanija je posljednji put podnijela finansijski izvještaj za 2018. godinu, kad je prijavila 14 zaposlenih, 88,8 hiljada eura profita, milion eura prihoda i pola miliona kapitala.

Njene riječi su u potpunoj koliziji sa izjavom Krivokapića datom beogradskom nedjeljniku NIN, dva mjeseca kasnije, da se niko nije mogao baviti privatnim biznisom u Crnoj Gori bez DPS-a i da nije mogao dobiti ni najobičniji papir na šalteru na kome je radio neko iz DPS-a, a o kojem je odlučivao neko iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije