Connect with us

Društvo

KRIVOKAPIĆ: Đuričić obilježio vrijeme u kojem je stvarao

Published

on

Muzičar Dragoljub Đuričić je svojom muzikom obilježio vrijeme u kom je stvarao, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je iza sebe ostavio opus koji ga čini besmrtnim.

On je, povodom smrti Đuričića, uputio telegram saučešća njegovoj porodici i prijateljima.

„S velikom tugom primio sam vijest o smrti muzičkog velikana i našeg najpoznatijeg bubnjara Dragoljuba Đuričića”, naveo je Krivokapić u telegramu.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je Đuričić svojom muzikom obilježio vrijeme u kom je stvarao, “a njegov potpis stajao je iza ritma nebrojenih festivalskih, pozorišnih, pa čak i baletskih taktova.”

“U saradnji sa renomiranim muzičarima ondašnje Jugoslavije stvarao je muziku koja je obilježila mladost brojnih generacija, a jednako se voli i sluša i danas”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je Đuričić „Cuckom jekom” oživio Kobilji Do, “selo koje su, upravo zahvaljujući njemu, otkrili i zavoljeli mnogi stranci, ali i brojni crnogorski žitelji, kojima bi ovaj cucki kraj ostao nepoznat da nije bilo Đuričića.”

“Sa životne scene povukao se ostavljajući bogat muzički opus po kom će ga pamtiti njegovo rodno Cetinje, Crna Gora, ali i cijeli svijet. Opus koji ga čini besmrtnim”, navodi se u telegramu Krivokapića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije