Connect with us

Društvo

SNP: Vlada da nađe način da obezbijedi dječiji dodatak za svako dijete u Crnoj Gori

Published

on

SNP

Iz Socijalistička narodne partije Crne Gore smatraju da bi Vlada trebalo što prije da obezbijedi pretpostavke da sva djeca u Crnoj Gori mogu da primaju dječiji dodatak.

Kako su naveli u saopštenju, posljednji statistički podaci pokazuju da u Crnoj Gori živi skoro 45 i po hiljada siromašne djece.

Ističu da je od tog broja samo 14.237 djece do sada dobijalo dječji dodatak, što znači da više od 30 hiljada mališana, koji su u riziku od siromaštva, nije dobijalo novčanu pomoć države.

„Njihov položaj je još teži u vrijeme pandemije korona virusa, a o kakvim se problemima zaista radi najbolje govori informacija iz kvartalnog izvještaja Evropske komisije koja govori o produbljenju budžetskog deficita, te najvećoj nezaposlenosti od 2013. godine”, naveli su iz SNP-a.

Naglasili su da se zbog  posljedica pandemije korona virusa širom svijeta ozbiljno razmatra uvođenje univerzalnog dječijeg dodatka.

„Smatramo da bi Vlada Crne Gore morala što prije da se pozabavi ovim pitanjem i da pronađe način da obezbijedi dječiji dodatak za svako dijete u Crnoj Gori. Djeca su naše najveće bogatstvo i dužni smo učiniti sve da im u ovom teškom periodu pandemije korona virusa makar malo olakšamo život i uljepšamo djetinjstvo”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije