Connect with us

Ekonomija

POSJETA PLUŽINAMA: Za godinu dana ostali bez hiljadu radnih mjesta

Published

on

Uvoznički lobi uništava domaću proizvodnju, Vlada će to da promijeni - Foto: Vlada Crne Gore

Gorući problemu opštine Plužine je nezaposlenost, a Vlada Crne Gore će pružiti podršku brojnim infrastrukturnim projektima i učiniće sve da oživi pivski kraj, koji je, kako je rekao premijer Zdravko Krivokapić prilikom jučerašnje posjete Plužinama, stvoren za razvoj poljoprivrede i stočarstva.

On je u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti opštini Plužine razgovarao sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem o problemima koji opterećuju tu opštinu.

“Mi smo samo za godinu ostali bez hiljadu radnih mjesta. Mislim da je to ogroman broj i za Nikšić i Podgoricu, a ne za Plužine“, kazao je Bajagić.

Bajagić ističe i da bi trebalo obnoviti mrestilište, a nephodna je, kako kaže, i izgradnja sportske hale.

Premijer je kazao da uvoznički lobi uništava domaću proizvodnju i da Vlada to želi da promijeni.

“Vlada će biti garant, da sve što poljopivrednici proizvedu bude otkupljeno“, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Plužine, kome je prisustvovao i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, obišao i nekadašnju Pilanu Brezna, koja odavno nije u funkciji, kao i poljoprivredno gazdinstvo Todorović u Breznima, koje se bavi proizvodnjom sira.

Krivokapić je nakon Plužina, posjetio i Nikšić, gdje je obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku.

Bolnica Brezovik je ponos Crne Gore: Krivokapić i Reljić – Foto: Vlada Crne Gore

“Direktorica bolnice dr Gordana Reljić upoznala me je sa načinom i funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, koja je modernizovana zahvaljujući donacijama. Cijenimo napore ljekara u borbi protiv korona virusa. Bolnica Brezovik je ponos Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Tokom radne posjete Nikšiću, obišao i poljoprivredno gazdinstvo porodice Nikolić u Gvozdenicama, koje se decenijama bavi stočarstvom. Premijer je istakao da je cilj Vlade da podrži razvoj stočarstva i da oživi sela u CG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije