Connect with us

Turizam

NTO I JP „MORSKO DOBRO: “Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Bijeljini

Published

on

U okviru regionalne roadshow kampanje, koja ima za cilj promociju turističke ponude destinacije, Nacionalna turistička organizacija  (NTO) Crne Gore u saradnji sa JP „Morsko dobro“ organizovala je promotivni događaj na Trgu Kralja Petra, u Bijeljini.

Kako navode iz NTO, kampanja „U društvu prirode“ privukla je pažnju mnogobrojnih posjetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa novitetima u ovoj sezoni, cijenama i aktivnostima koje ih očekuju širom naše zemlje.

“Na promotivnom pultu NTO Crne Gore dijeljen je sadržajni promotivni materijal, a događaj su ispratile televizije RTRS, Slobomir i Arena, portali Bijeljina i Dešavanja i list Semberske novine. Promociji na gradskom trgu je prisustvovala i direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljine, Jasna Abdulahagić, uz čiju podršku je realizovan događaj”, dodaju iz NTO.

Menadžerka u NTO Crne Gore Ljiljana Čukić se obratila prisutnima i istakla da Crna Gora ima raznovrsnu i kvalitetnu ponudu, a da su ove godine cijene pristupačne, tako da je ponuda dostupna svakom budžetu, ali i različitim afinitetima.

Ona se posebno osvrnula na činjenicu da je Crna Gora prepoznata kao „Safe Travels“ destinacija, što pokazuje da su zdravstveno sigurnosni protokoli i mjere koje se primjenjuju u našoj zemlji, kako bi boravak turista učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili njihovo zdravlje, u skladu sa globalnim protokolima Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC).

Čukić je podsjetila da je turistima iz Bosne i Hercegovine Crna Gora već godinama jedna od omiljenih destinacija za odmor.

“Prema zvaničnim statističkim podacima, Crnu Goru je tokom 2019.godine posjetilo preko 200.000 turista iz BIH, koji su ostvarili oko 1.185 000 noćenja, što ih pozicionira na treće mjesto kada je u pitanju ukupan turistički promet ostvaren od inostranih gostiju. Očekujemo da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti u ovoj godini, posebno imajući u vidu da turistima iz BIH za ulazak u Crnu Goru nije potreban PCR test i uvjerenje o vakcinaciji”, kazala je Čukić.

Nakon promocije turističke ponude u Bijeljini, NTO Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, narednih dana, predstaviće turističku ponudu destinacije u Banja Luci i Sarajevu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije